Ella Leivo jatkoon Aamulehti Tampere Openissa

24.7.2013  |  16:39

Tiistai oli tappioiden päivä suomalaisnaisten osalta Aamulehti Tampere Openin 10.000$ ITF-turnauksessa, sillä kaikki neljä – Mia Eklund, villillä kortilla mukaan päässeet Milka-Emilia Pasanen ja Annika Sillanpää sekä kakkossijoitettu Piia Suomalainen – eivät päässeet jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta. Tappioon päättyi myös kahden suomalaisparin nelinpelin avaukset: Cecilia Estlanderille ja Johanna Hyötylle osaksi tuli hävitä ottelutie-break luvuin 8-10.

Kakkossijoitetun Piia Suomalaisen (WTA 681) kohtaloksi koitui yllättäen 19-vuotias Venäjän Liubov Vasilyevan (WTA
776). Toinen WTA-rankingissa oleva suomalaispelaaja, Mia Eklund (WTA 1131), hävisi rankingittomalle 16-vuotiaalle venäläisjuniori Antonina Lysakovalle. Tampereen oma 16-vuotias, Milka-Emilia Pasanen (ei WTA-rankingia), pelasi ensimmäisessä naisten ITF-kisassaan ja hävisi kuusi vuotta naisten kisoja kiertäneelle ukrainalaispelaaja Oleksandra
Piskunille (WTA 1011). Annika Sillanpäällä oli jo kolmelta vuodelta kokemusta Tampereen ITF-turnauksista, mutta hän taipui Italian Valeria Prosperille (WTA 776).

Ella Leivo toiselle kierrokselle

Keskiviikkona jatkettiin ensimmäisen kierroksen otteluilla. Villin kortin saanut Tanja Tuomi (ei WTA-rankingia) kohtasi Viron Eva Paalman. Tämä oli heidän kolmas keskinäinen ottelunsa, vuonna 2011 voiton otti Tuomi Latviassa ja viime vuonna Paalma Virossa. Tampereella Paalman voittoluvuiksi tuli 6-2, 6-2.
Karsinnat ilahduttavasti selvittänyt Johanna Hyöty oli kovan paikan edessä, kun vastaan tuli neljänneksi sijoitettu Venäjän Julia Valetova (WTA 713).  Tämä oli voittanut Johanna kolmessa erässä jo kaksi vuotta sitten Savitaipaleen ITF-turnauksen ensimmäisellä kierroksella ja uusi nyt voittonsa suoraan kahdessa erässä.

Myös Ella Leivolla ja Venäjän Daria Afanasyevalla (WTA 1082) oli yksi aiempi kohtaaminen, vuonna 2010 OrtoLääkärit Open -turnauksessa. Venäläinen voitti tuolloin kahdessa erässä. Nyt Ella otti komean revanssin: hän aloitti vahvasti vieden ensimmäisen erän 6-0. Toisessa erässä Afanasyevalla oli jo parempi ote peliin ja edettiin tie-breakiin, jonka hän vei 7-4. Kolmannessa erässä Ella meni sitten menojaan. Hän voitti erän 6-2 ja eteni toiselle kierrokselle, jolla kohtaa Ruotsin Beatrice Cedermarkin (WTA 838). Cedermarki pudotti ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi sijoitetun maannaisensa, Malin Ulvefeldtin jatkosta kolmessa erässä.

Aamulehti Tampere Open
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
21.-28.7.2013 Tampere

1.kierrosta: Antonina Lysakova Venäjä (karsija) – Mia Eklund 63 62, Oleksandra Piskun Ukraina (karsija) – Milka-Emilia Pasanen (villi kortti) 62 60, Valeria Prosperi Italia – Annika Sillanpää (villi kortti) 64 60, Liubov Vasilyeva Venäjä – Piia Suomalainen (2.) 64 62, Eva Paalma – Tanja Tuomi (villi kortti) 62 62, Julia Valetova Venäjä (4.) – Johanna Hyöty 63 61, Ella Leivo (villi kortti) – Daria Afanasyeva Venäjä 60 67(4) 62
Nelinpeli
1.kierrosta: Emilia Granström/Paulina Wulcan Ruotsi – Pasanen/Sillanpää 64 62, Paulina Czarnik Puola/Piskun – Cecilia Estlander/Johanna Hyöty 46 61 [10-8]