Ella Leivo ja Sami Huurinainen yleisten luokkien Suomen mestareiksi

21.3.2011  |  08:31

Kolmea minuuttia vaille kaksi tuntia pelasivat Tampereen Tennisseuran Ella Leivo ja helsinkiläisen Smash-Tenniksen Hanna Tolonen naisten sisäkenttien Suomen mestaruudesta Aktia Arenalla, Kaarinassa.
Leivolla oli kokemusta naisten SM-finaalista liki kahden vuoden takaa, kun hän voitti ulkokenttien mestaruuden 2009. Toloselle naisten finaali oli uran ensimmäinen.
Tolonen pelasi ennakkoluulottomasti ja haastoi hienosti vuotta nuoremman mutta tällä tasolla ihan kokeneemman Leivon. Ensimmäisessä erässä Tolonen painosti Leivoa, joka tekikin tukun virheitä.  Murtojen sävyttämässä erässä edettiin tie-breakiin, jota Tolonen johti parhaimmillaan 6-1. Leivo voitti tämän jälkeen kolme pistettä putkeen: tie-break kirjattiin Toloselle 7-4.
-Oma peli ei ollut riittävän rentoa, vähän jännitinkin, totesi Ella Leivo.
-Taisin olla hetken hieman liian tyytyväinen ensimmäisen erän jälkeen ja aloin vähän ”peruutella”, totesi Hanna Tolonen toisesta erästä, jossa Leivo kipusi nopeasti 5-0 johtoon.
-Pääsin peliin mukaan, kun tajusin, että on pakko pelata lähempänä takarajaa, kertasi Hanna pelinsä kulkua. – Takaa-ajon aloitin erän lopputuloksen kannalta kuitenkin liian myöhään.
Leivo vei toisen erän 6-3.
Pelin taso säilyi hyvänä kolmannessakin erässä, jossa Leivo onnistui syötönmurrossa yhdeksännessä pelissä ja eteni siitä erävoittoon luvuin 6-4.
-Suhteellisen hidas alusta sopi ainakin minun pelityyliini tosi hyvin, kiitteli Leivo.
Nuoret finalisit, Leivo 16 ja Tolonen 17, esittivät taitavaa ja viihdyttävää tennistä. Kisassa jaettiin rahapalkintoja. Ella sai voittajana 1 300 euroa, Hanna 750 euroa ja pronssimitalistit Saana Saarteinen ja Cecilia Estlander kumpikin 375 euroa.
Naisten nelinpelissä Ella Leivo sinetöi tuplamestaruuden, kun voitti Mari-Liis Parmas parinaan loppuottelussa seurakaverinsa Johanna Hyötyn ja Annika Sillanpään. Mari-Liis tuli Ellan pariksi Saana Saarteisen sairastuttua.

Miesten kaksinpelin finaalissa oli vastakkain kaksi toisensa hyvin tuntevaa pelaajaa. Kakkossijoitettu Tuomo Ojala ja nelossijoitettu Sami Huurinainen ovat HVS:stä ja tuttuja opiskeluajoilta Jyväskylän yliopistosta.
Vastavalmistuneen Aktia Arenan uusi pinnoite on hidas, mikä sopi erinomaisesti Huurinaisen pelille. Viimeksi pelaajien kohdatessa nopeilla alustoilla paremmin viihtyvä Ojala vei voiton.
Kentän hitaudesta johtuen nähtiin pitkiä palloralleja ja pelaajat joutuivat tekemään paljon töitä pisteiden eteen.
Ojala oli ensimmäistä erää 1-4 tappiolla, mutta otti sitten kaksi syötönmurtoa ja vei erän 7-5.
Toisen erän Huurinainen vei 6-4 ja kolmannen 6-3. Tällä sinetöityi Huurinaisen uran toinen miesten kaksinpelin Suomen mestaruus. Edellinen on vuodelta 2008.
-Sami syötti hyvin, enkä päässyt kolmannessa erässä enää kunnon palautuksiin, totesi Ojala. -Ottelurutiinien puute näkyi varmasti myös.
Ojalan edellisestä kilpailuottelusta on puoli vuotta. Hän toimii nykyisin Henri ja Micke Kontisen fysiikkavalmentajana.
-Tämä maistui jopa ensimmäistä Suomen mestaruutta paremmalta, sanoi mestari Huurinainen. – Tuomo oli minulle pahin mahdollinen finaalivastustaja.
Kaksinpelin voitostaan Huurinainen kuittasi 1 700 euroa, Ojala 850 euroa. Pronssimitalistit saivat 425 euroa ja puolivälierissä tappion kokeneetkin vielä 200 euroa kukin.
Nelinpelissä Huurinainen ja Ojala saivat vielä hopeaa, kun kulta meni tatsilaiskaksikolle Lauri Kiiski/Henrik Sillanpää.

Uudessa tenniskeskuksessaan ÅLK teki sisäkenttien SM-kisoista todella hienot. Kaikissa pääsarjan otteluissa oli tuomarit ja pallopojatkin välierissä ja finaaleissa. Seura oli kerännyt myös 7 000 euron palkintopotin kaksinpeliluokkiin.

 

Yleisten luokkien sisäkenttien SM-kilpailut
16.-20.3.2011 Aktia Arena, Kaarina
Järj: ÅLK
Loppuottelutulokset
Naisten kaksinpeli
Ella Leivo TaTS – Hanna Tolonen Smash 67(4) 63 64
Miesten kaksinpeli
Sami Huurinainen HVS – Tuomo Ojala HVS 57 63 64
Naisten nelinpeli
Ella Leivo/Mari-Liis Parmas TaTS – Johanna Hyöty/Annika Sillanpää TaTS 63 26 [10-4]
Miesten nelinpeli
Lauri Kiiski/Henrik Sillanpää TaTS – Sami Huurinainen/Tuomo Ojala HVS 63 64

 

Naisten nelinpelin finalistit, vas. Johanna Hyöty, Annika Sillanpää,
Mari-Liis Parmas ja Ella Leivo

Miesten nelinpelin finalistit, vas. Henrik Sillanpää, Lauri Kiiski,
Sami Huurinainen ja Tuomo Ojala

Kuvat: Riitta Närhi

Ella Leivo

Hanna Tolonen

 

Sami Huurinainen

Tuomo Ojala

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine ja Suomalainen… →