Ella Leivo ja Henri Kontinen kaksinpelien Suomen mestareiksi

17.3.2013  |  16:39

Ykköseksi sijoitettu TaTS:n Ella Leivo sai vastaansa naisten kaksinpelin loppuotteluun 15-vuotiaan lohjalaisen Laura Pennasen Jarkko Nieminen Areenalla, Turussa sunnuntaina.
Leivo hävisi heti ensimmäisen erän alussa oman syöttönsä ja kun Pennanen piti omansa, oli näiden SM-kisojen suurin yllättäjä 2-0 johdossa.
-Alussa vähän jännitti, selvitti kokenut Ella Leivo alkukankeuttaan.
Tämän jälkeen Ella oli oma itsensä ja vei viisi peliä peräkkäin .Pennanen kavensi Leivon johdon 3-5:een, mutta Leivo vei sitten erän 6-3.
Toisessa erässä Leivo mursi Pennasen kolme syöttöä ja vaikka menetti yhden syötön, Leivo voi erän 6-1 ja otti näin uransa toisen sisäkenttien naisten kaksinpelin mestaruuden sisäkentillä.
Ellalla on kaksi ulkokenttien naisten mestaruutta.
-Ensimmäisen voitin 14-vuotiaana, joten tiedän, miltä Laurasta on tässä finaalisa tuntunut.
-Olihan tämä hieno kokemus, kertoi ysiluokkalainen Pennanen. – Oma pelini ailahtelee vielä liikaa, kun Ellan lyönnit ovat painavia ja varmoja.
Ella Leivolla on edesssä huhtikuussa naisten ammattilaiskisat Turkissa tai Kreikassa, Laura Pennanen osallistuu sekä alle 18-vuotiaden SM-kisoihin Tampereella että alle 16-vuotiaiden SM-kisoihin Kaarinassa viikkoa myöhemmin.

Miesten kaksinpelin loppuottelussa oli ensimmäisen kerran Suomen tenniksen historiassa vastakkain veljekset, kisan ykköseksi sijoitettu Micke Kontinen ja kakkoseksi sijoitettu Henri Kontinen.
-En ajatellut erityisesti pelaavani veljeäni vastaan, vakuutti Henri. – Otin Micken kuin kenen tahansa suomalaispelaajan. Olemme tietysti harjoitelleet paljon yhdessä ja tiedämme luonnollisesti, miten toinen pelaa ja millainen on hänen päivänkuntonsa.

Ensimmäisessä erässä Henri mursi Micken syötön kaksi kertaa ja vei erän 6-1 22 minuutissa. Toinen erä kesti melkein puolet pidempään: Micke vei erän 42 minuutissa luvuin 6-3.
-Pito toisen erän ensimmäisessä pelissä oli tärkeä. Pääsin peliin paremmin mukaan, kertoi Micke. – Tänään ottelun ratkesi syöttööni. Kun ykkönen tökki, Henri pääsi painamaan kakkossyötöstäni ja tekemään pisteitä.
Kolmannessa erässä Henri onnistui kolmannella murtopallolla viemään Mickeltä pelin ja meni 5-3 johtoon. Erä tuli 29 minuutissa Henrille luvuin 6-3. Ensimmäinen miesten kaksinpelin mestruus oli Henri Kontisen.
Ottelu oli sekä hyvätasoinen että viihdyttävä. Se keräsi Jarkko Nieminen Areenalle puolentoista sataa katsojaa.
-Tulin kisaan mukaan ihan viime tipassa, kertoi Henri. – Minulla on ollut vähän kilpaotteluita alla ja täällä sain hyviä pelejä.  On sääli, etteivät monet muut suomalaiset ole mukana ja arvosta mestaruutta.
-On tietysi valittava, yrittääkö samaan aikaan ITF Futures -kisoista saada pisteitä ja rahaa. Itselleni tässä oli hyvä sauma osallistumiselle.
Sekä Micke että Henri lähtevät loppuviikosta Trentoon, Italiaan pelaamaan 15.000$ ITF Futures -turnaukseen.

Seuraava uutinen: Suomalaisseniorit MM-joukkuekilpailuissa… →