Eero Vasa valmiina maaotteluun ja seuraavaan askeleeseen urallaan

24.1.2023  |  06:30  |  Ennakot

Eero Vasa pääsi viime syksynä näyttämään taitojaan Uutta-Seelantia vastaan maaottelussa; turkulaispelaaja onkin jälleen mukana MM-karsintaottelussa Argentiinaa vastaan Espoo Metro Areenassa 4.-5.2.

Kohti ammattilaiskiertueen kirkkaampia valoja erilaista polkua pitkin

25-vuotias pelaaja oli loistavassa vireessä viime vuonna: nelinpelin maailmanlistasijoitus parani lukemasta 612 lukemaan 349. Mukaan mahtui neljä turnausvoittoa ITF-kiertueella, kaksi veli Iiron kanssa ja toiset kaksi britti Mark Whitehousen parina. Huomionarvoista on, että Vasa oli Yhdysvalloissa yliopistotenniksen parissa alkuvuoden ja ammattilaiskausi alkoi kunnolla vasta toukokuussa 2022.

Vasa pelaa aktiivisesti nelinpelin rinnalla myös kaksinpeliä, jossa tuli pari puolivälierä- ja yksi välieräpaikka ITF-turnauksissa.

”Tällä hetkellä kaksin- ja nelinpeli saavat yhtä paljon huomiota ja ovat tasapainossa. Uskon, että treenatessani kovaa ja pelatessani molempia, kehityn parhaiten”, avasi Vasa.

Tällä hetkellä Vasa on jälleen Yhdysvalloissa, Pepperdinen yliopistossa, jossa hänellä on vielä yliopistotennislupaa jäljellä viisi kuukautta.

”Tarkoitus on saada täällä vedettyä kovaa treeniä ja kovia matseja, jotka tekevät minusta vahvemman ja kehittyneemmän. Kesällä sitten takaisin ammattilaispelien pariin.”

Vasa kertoo tämän vuoden tavoitteekseen yltää nelinpelissä ATP Challenger -kiertueelle vakiopelaajaksi sekä kerätä kaksinpelipisteitä, jotta voisi myös kaksinpeliä sillä tasolla jatkaa.

”Tietenkin, jos läpimurto tapahtuu vain nelinpelissä, sitten varmaan menen täysipäiväisesti siihen; mutta uskoa löytyy vielä kaksinpeliinkin.”

Yleinen tasaisuus. Se oli suurin syy hyville otteille viime kaudella.

”Perustasoni nousi huomattavasti alkuvuoden aikana Yhdysvalloissa. Lisäksi pysyin terveenä läpi vuoden pitkästä aikaa, mikä antoi mahdollisuuden kovalle treenille ja monille otteluille.”

Vasa kulkee siis hieman erilaista polkua kohti ammattilaistenniksen korkeampia tasoja. Menestystä ja kehitystä on tullut rapakon takana, kotimaassa ulkokenttien SM-kulta 2022 , paikka maajoukkueessa ja turnausvoitot ITF-tasolla.

Maaotteluun myyty jo yli 5900 lippua – ””Tupa täyteen ja historiaa tekemään!”

Nyt Vasa suuntaa katseensa auttaakseen Suomea kohti MM-kisoja.

”Kiva päästä taas kotiyleisön eteen, varsinkin kun paikalle odotetaan ennätysyleisöä. Viimeksi pääsin itsekin kentälle, mikä oli huikea kokemus. Todella tiukka ottelu on tulossa, olosuhteet ovat onneksi puolellamme. Toivon tietenkin Emilin ja Oton olevan meillä täydessä iskussa ja kantavan kaksinpelivastuuta, mutta valmiina olen tuuraamaan tai astumaan kehiin, jos maaottelu on ratkennut.”

Pelaajalla on myös ytimekäs viesti otteluun saapuville tai sitä epäröiville.

”Tupa täyteen ja historiaa tekemään!”

Suomi kohtaa Argentiinan MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenassa 4.-5.2. Osta liput tapahtumaan täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Bagnis täydentää Argentiinan… →