DC-joukkueet Israel-otteluun nimetty

14.9.2004  |  14:10

Suomi ja Israel ovat nimenneet joukkueensa 23.-26.9. otteluun

Suomi kohtaa vieraskentällä Israelin Davis Cupin Euro-Afrikan 1.ryhmän putoamiskarsintaottelussa, joka pelataan Ramat Hasharonissa, Tel Avivin lähistöllä Israelissa 23.-26.9. Suomi joutui karsintaan hävittyään helmikuun alussa Luxemburgille 1-4. Suomen vastustaja karsinnassa ratkaistiin pääsiäisenä, kun toisella kierroksella kohtasivat Luxemburg ja Iso-Britannia sekä Saksa ja Israel. Britit Tim Henman ja Greg Rusedski ottivat 4-1 voiton Luxemburgista ja menivät maailmanlohkon karsintoihin – hävitessään britit olisivat kohdanneet "välikarsinnoissa" Suomen heinäkuussa. Suomi sai siis karsintoihin vastaansa Israelin, jonka Saksa löylytti luvuin 5-0 Aachen-Alsdorfissa.

Kapteeni Henrik Johansén nimesi Israel-otteluun Jarkko Niemisen (ATP 71), Tuomas Ketola (ATP 218), Juho Paukun (ATP 533) ja Lassi Ketolan (ATP 653). Joukkueessa on siis kaksi konkaria J.Nieminen ja T.Ketola sekä kaksi ensikertalaista L.Ketola ja Paukku.
Israelin joukkueessa ovat Harel Levy (ATP 134) Noam Okun (ATP 144), Andy Ram (ATP 341/nelinpelissä ATP 27) ja Jonathan Erlich (ATP 685/nelinpelissä ATP 26) ja kipparina Jacob Oded.

Jarkko Nieminen, Lassi Ketola ja Juho Paukku eivät ole kohdanneet ketään näistä israelilaispelaajista. Tuomas Ketola on hävinnyt Okunille kolmesti, mutta voittanut Levyn kahdesti ja Ramin kolmasti, Jonathan Erlichia Ketola ei ole kohdannut.
Ottelut pelataan Israelin kansallisen tenniskeskuksen kentillä, ns. Canada Stadiumilla. Koska Israelissa vietetään Davis Cup-viikonloppuna suurta uskonnollista juhlaa, Yom Kippuria, maaottelu pelataan tavallisuudesta poikkeavalla aikataululla.
Maaottelun kaksi ensimmäistä kaksinpeliä pelataan perinteisen perjantain sijasta jo torstaina 23.9. klo 14 alkaen. Nelinpeli pelataan perjantaina 24.9. klo 10. Lauantaina vietetään Yom Kippuria, jolloin ei ole otteluita, joukkueet pääsevät harjoittelemaankin vasta auringon laskettua. Sunnuntaina 26.9. klo 14 pelataan ykköspelaajien kaksinpeli ja sen jälkeen kakkosten kaksinpeli.
Ottelun voittaja säilyttää paikkansa Davis Cupin Euro/Afrikan 1.ryhmässä, hävinnyt pelaa ensi vuonna 2.ryhmässä. Samaan aikaan pelataan toinenkin ryhmän putoamiskarsinta. Pretoriassa, Etelä-Afrikassa kohtaavat Etelä-Afrikka ja Kreikka.

Davis Cupissa pelataan 24.-26.9 myös maailmanlohkon välierät, joissa kohtaavat USA ja Valko-Venäjä Charlestonissa, Etelä-Carolinassa sekä Espanja ja Ranska Alicantessa. Maailmanlohkon karsintoja pelataan kahdeksalla paikkakunnalla: Australia – Marokko Perthissa, Chile – Japani Vina del Marissa, Kroatia – Belgia Rijekassa, Paraguay – Tshekki Lambaressa, Slovakia – Saksa Bratislavassa, Itävalta – Iso-Britannia Pörtschachissa, Romania – Kanada Bukarestissa ja Venäjä Thaimaa Moskovassa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine kakkossijoitettu Manchesterissa… →