”Davis Cupia pelataan sydämellä”

4.4.2018  |  15:45  |  Ennakot

Suomi kohtaa viikonloppuna tenniksen Davis Cup -maaottelussa Liettuan Talin Tenniskeskuksessa. Suomen joukkueeseen kuuluvat Harri Heliövaara, Henri Kontinen, Patrik Niklas-Salminen, Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen. Pelaava kokoonpano julkistetaan perjantaina.

Suomen vastustajan Liettuan miehistö on seuraava: Ricardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevicius ja Matas Vasiliauskas. Pelaajien henkilökohtaisten rankingien perusteella Liettua lähtee maaotteluun ennakkosuosikkina, mutta Liettuan joukkueen kokenut kapteeni Rimvydas Murgevicius ei suostu ottamaan joukkueelleen ennakkosuosikin viittaa.

– Olen toiminut Liettuan Davis Cup -joukkueen kapteenina yli kymmenen vuoden ajan. Olen nähnyt, että rankingeilla ei ole maaotteluissa niin isoa merkitystä. Davis Cup on luonteeltaan erilainen kilpailu. Maaotteluissa pelataan omalle maalle. Davis Cupia pelataan sydämellä, toteaa Liettuan kapteeni.

Liettuan joukkue saapui Suomeen eilen. Joukkueen ykköspelaaja Berankis (ATP-84) voitti viime viikonloppuna ATP Challenger Tourin osakilpailun Ranskassa. Cinia Davis Cup Team Finlandin kapteenille Jarkko Niemiselle kyseessä on tuttu pelaaja omalta pelaajauralta.

– Olen monesti harjoitellut hänen kanssaan ja kohdannut hänet myös täällä Talissa Challenger -finaalissa. Heidän kakkospelaajaansa Grigelistä olen scoutannut ja pyrin katsomaan vielä lisää tässä viikon aikana. He ovat Liettuan kaksi selvästi parasta pelaajaa ja oletan, että he pelaavat ottelut viikonloppuna. Viron joukkue kohtasi viime kierroksella Liettuan, ja tällä kierroksella meidän edellisen vastustajan Tunisian, joten Viron joukkueen kapteenin kanssa olemme vaihtaneet analyysit, Nieminen paljastaa.

– Maaotteluun valmistautuminen ei olisi voinut mennä paremmin. Meillä on joukkueessa kaikki maan parhaat pelaajat, ja lisäksi kaikki ovat terveinä. Ei voi kuin koputtaa puuta. Altavastaajina lähdemme voittamaan, Nieminen toteaa.

Lisätietoa (mm. aikataulu) tulevasta Davis Cup -maaottelusta löytyy täältä.

Kuva: Jarkko Nieminen tänään joukkueiden kapteenien tiedotustilaisuudessa

Jaa:

Seuraava uutinen: Tervetuloa Tennisliiton kevätkokoukseen… →