Davis cup: Suomi aloittaa Tunisian vierailulla

31.10.2017  |  15:36

Cinia Davis Cup Team Finland pelaa Euroopan/Afrikan lohkon toisessa ryhmässä ensimmäisellä kierroksella Tunisiaa vastaan vieraissa 3.-4. helmikuuta 2018. Ryhmän kaavio arvottiin Lontoossa 31. lokakuuta.

– Kaaviossa on monta tasaista joukkuetta. Tunisia ei missään nimessä ei ole helpoin vastustaja, mutta ei myöskään vaikein, kommentoi Suomen Davis Cup kapteeni Jarkko Nieminen.

– Tunisian ehdoton ykkösnyrkki Malek Jaziri on hyvä tuttuni pelivuosilta. Hän on kaksinpelaajissa ollut rankingissa 100 joukossa useaan kertaan. Mutta kaikki on voitettavissa, Nieminen totesi.

Toisella kierroksella Suomi saa vastaansa toisen ottelusta Liettua – Viro. Viron ottelu pelataan vieraissa, koska viimeksi maiden välinen kohtaaminen oli Suomessa. Liettuaa Suomi ei ole aikaisemmin kohdannut, joten ottelun sijoituspaikka arvotaan.

– Jotta nousee lohkossa ylemmäs, pitää voittaa kolme ottelua. Mutta kahdella häviöllä putoaa, Nieminen kertoi.

Joukkueen pelaajat nimetään 10 päivää ennen ottelua. Vuonna 2018 Davis Cupin 1 ja 2 ryhmissä kokeillaan uusia sääntöjä. Ennen on pelattu kolme päivää, nyt vain kaksi. Lauantaina pelataan kaksi kaksinpeliä ja sunnuntaina yksi nelinpeli ja kaksi kaksinpeliä. Myös erien määrä on vähennetty. Nyt otteluvoittoon riittää kaksi voitettua erää. Joukkueiden kokoa on sen sijaan lisätty. Joukkueen maksimi kokoa on kasvatettu neljästä pelaajasta viiteen.

– Isoja muutoksia on tullut pelaamiseen ja reissu ei ole ihan niin vaativa fyysisesti eikä henkisesti pelaajille. Kokeilulla halutaan, että myös huiput, joilla on todella täysi pelikalenteri, olisivat mukana. Katsotaan, kokeilu voi olla ihan toimiva, Nieminen arvioi.

Katso kaavio

Davis cup -sivut

Jaa:

Seuraava uutinen: Kuukauden kuumat: Hingisin… →