Darcis IPP Openin voittajaksi

18.11.2007  |  16:00

Loppuottelu tiukka kolmieräinen

Belgian Steve Darcis oli IPP Openin, 50.000$+H ATP Challenger-turnauksen kakkoseksi sijoitettu, mutta kisan päätyttyä ykkönen. Hän kohtasi loppuottelussa sijoittamattoman lyypekkiläisen Tobias Kamken, joka pelaa ensimmäistä täyttä vuottaan ammattilaisena. Kamke voitti puolivälierissä kisan ykköseksi sijoitetun Hollannin Robin Haasen ja pystyi haastamaan myös Darcisin. Belgialainen vei ensimmäisen erän yhden murron turvin 6-3, mutta hävisi toisen erän 1-6. Kamken johtaessa erää 4-1 Darcis antoi kaksi seuraavaa peliä mennä suuria yrittämättä. Vatsalihas vaivasi ja sitä hoidettiin erän alussa.
-Päätin panostaa kaiken kolmanteen erään, kertoi Darcis ottelun jälkeen. – Olihan se riski, mutta se oli otettava.
Belgialaisen vatsalihas oli venähtänyt jo kisan ensimmäisellä kierroksella ja syöttäminen oli hieman vaisua, vauhtia syöttöihin tuli 140-150 km/h verran, kun hän tavallisesti pystyy syöttämään 190-200 km/h.
-Jouduin raatamaan paljon kaikissa otteluissa, koska kaikki vastustajani saivat palautetuksi syöttöni, huokaili Darcis finaalin jälkeen.
Kolmannen erän seitsemännessä pelissä nähtiin erän ainoa murto ja sen turvin Darcis otti erävoiton 6-4.
-Tämä oli urani ensimmäinen Challenger-finaali, totesi 21-vuotias Kamke. – Alkuvuodesta asetin tavoitteekseni päästä 200 joukkoon ja tämän jälkeen olen sitä lähellä. Ensi viikolla Shrewsburyssa menestyminen nostaisi tietysti rankingia vieläkin paremmaksi.
Darcis oli ennen IPP Openia voittanut tänä vuonna sekä yhden ITF Futures-turnauksen että yhden ATP-kisan Hollannin Amersfoortissa.
-Ensimmäinen Challenger-voitto tuntuu hyvältä, sanoi Darcis, jonka piti Kamken tavoin pelata vielä Shrewsburyn ATP Challenger-kisassa. –Nyt jätän sen väliin.
Sekä IPP Openin kaksin- että nelinpelin finaalit olivat tänä vuonna varsin hyvätasoiset. Ensi vuonna on lupa odottaa vieläkin korkeampaa tasoa, sillä kisan palkintosumma nostetaan 150.000 dollariin.

Seuraava uutinen: T.Niemiselle tappio Shrewsburyssa… →