Chela pudotti Niemisen Australian avoimista

18.1.2007  |  09:20

“Tiedän pystyväni paljon parempaan”, totesi Nieminen

Jarkko Nieminen ei saanut itsestää parastaan irti Australian avoimen toisella  kierroksella torstaina Melbournessa. Argentiinan Juan Ignacio Chela (33.) kukisti Niemisen 6-3, 2-6, 6-4, 6-4.
-Olen todella pettynyt. Olin asettanut tavoitteet huomattavasti korkeammalle, manaili Nieminen harmistuneena kaksi tuntia ja 40 minuuttia kestäneen kamppailun jälkeen. -Pelasin ensimmäisen erän todella huonosti. Sain kuitenkin hyvän otteen toisessa erässä ja uskoin sen pitävän myös jatkossa. Minulla olikin kolmannessa ja neljännessä erässä kaikki mahdollisuudet kääntää ottelu edukseni, mutta en kyennyt käyttämään tarjoutuneita paikkoja hyväkseni.
-Tasaisuus on yleensä valttikorttini kentällä, mutta nyt pelini ailahteli aivan liikaa. Epätasaisuus näkyi sekä syöttötyöskentelyssä että liikkumisessa kentällä. Tein kummallisen paljon helppoja virheitä, vaikka kokonaisuutena ottelu olikin huomattavasti parempi kuin ensimmäisen kierroksen esitykseni. Se ei kuitenkaan riittänyt Chelan tasoista kaveria vastaan.
-Tiedän pystyväni paljon parempaan. Nyt täytyy vain hyväksyä tappio ja se tosiasia, että pelejä on alla vielä liian vähän, jotta kykenisin huippusuorituksiin, analysoi Nieminen viitaten vatsasairauden aiheuttamaan viiveeseen kauden alussa.
Chela vei avauserän 28 minuutissa luvuin 6-2. Toisessa erässä Nieminen oli kuin uudesti syntynyt ja voitti sen 33 minuutin pelin jälkeen numeroin 6-3. Kolmas erä meni Chelalle, muttei niin selvästi kuin ensimmäinen. Erä kesti 38 minuuttia ja päättyi 6-4.
Neljännessä erässä edettiin syötönmurroin 4-4 saakka, jonka jälkeen Chela mursi Niemisen syötön ja meni 5-4 johtoon. Seuraavassa pelissä Chelan ensimmäisessä ottelupallossa Nieminen muljautti nilkkansa.
-Pelästyin ensin, että jotakin hajosi, mutta nilkka kesti kuitenkin liikkumista, joten päätin turvautua fysioterapeutin apuun vasta seuraavan puoltenvaihdon yhteydessä. Sitä ei sitten koskaan tullut, kun ottelu ehti päättyä, kertasi Nieminen tasan tunnin kestäneen päätöserän dramaattisia loppuhetkiä.
Niemisen nilkkaa hoidettiin ensin jäillä, jonka jälkeen se teipattiin tukevasti. Hän uskoi pystyvänsä pelaamaan päivän päätteeksi nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelunsa yhdessä Ruotsin Thomas Johanssonin kanssa turnauksen seitsemänneksi sijoitettuja israelilaisia Jonathan Erlichiä ja Andy Ramia vastaan – joskin nilkka teipattuna.

Seuraava uutinen: Heliövaaralle nelinpelitappio… →