Bulgaria meni 2-1 johtoon

16.7.2005  |  17:00

Sunnuntaina Suomen voitettava molemmat ottelut

Suomi joutuu pelaamaan veitsi kurkulla –tunnelmissa sunnuntaina Davis Cupin Euro-Afrikan II ryhmän toisen kierroksen ottelussa Bulgariaa vastaan, sillä tämä otti lauantaisella nelinpelin voitollaan 2-1 johdon.
Sekä Bulgarian että Suomen kapteenit vaihtoivat torstaina nimeämänsä pareja. Lauri Kiiski/Tommi Lenho vaihtui pariksi Kiiski/Jarkko Nieminen, Bulgarian pari Yordan Kanev/Ilia Kushev vaihtui pariksi Kushev/Radoslav Lukaev. Davis Cupin säännöt sallivat muutokset aina tuntia ennen ottelun alkuun saakka.
Nelinpelin ensimmäistä erää Suomi johti yhden murron turvin 4-3, mutta sitten Kiiski hävisi syöttönsä kaksi kertaa. Erä meni 7-5 Bulgarialle. Toisessa erässä Kiiski menetti syöttönsä kerran, mutta se riitti – Bulgaria vei erän 6-3. Kolmannessa erässä näytti, että Suomi kääntää ottelun, kun Kiiski/Nieminen johti sitä parhaimmillaan 5-2 ja vei lopulta tie-breakilla (7-5). Neljännessä erässä bulgaarit menivät nopeasti 3-0 johtoon ja veivät erän lopulta 6-3.
– Tiukkaa oli, harmitteli Jarkko Nieminen ottelun jälkeen. – Pelasivat pienellä marginaalilla, ottivat paljon riskejä ja onnistuivat.
– Bulgaarien peli ei hajonnut missään vaiheessa, totesi Lauri Kiiski.
Myös kapteeni Kimmen Berner antoi tunnustusta Bulgarian parille hyvästä pelistä.
– Kushev oli perusvarma, Lukaev kuin tuli. Kummallakaan ei ollut huonoja kausia ottelussa.
Sunnuntaina Suomi pelaa kirves niskassaan, sillä molemmat jäljellä olevat kaksinpelit on voitettava, mikäli Suomi mielii mennä kolmannelle kierrokselle.
Ensin kohtaavat maitten ykköspelaajat Nieminen ja Enev, sen jälkeen kakkospelaajat Ketola ja Lukaev.
– Ei tämä tietysti ihanneasetelma ole, totesi Jarkko. – Meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa – nyt on vain pakko voittaa.
Niemisen ottelu alkaa Taivallahdessa, Helsingissä klo 13.
Pelipaikan osoite on Eteläinen Hesperiankatu 40.

Seuraava uutinen: Ketolalle huomionosoitus… →