Balleret löi T.Niemisen neljässä tunnissa

10.7.2009  |  20:00

Toisessa ottelussa H.Kontinen ja Couillard

Neljä tuntia ja kolme minuuttia pelasivat Timo Nieminen ja Benjamin Balleret Suomen ja Monacon välisen Davis Cup-ottelun ensimmäistä kamppailua perjantaina Kirkkopuiston kentillä Naantalissa. Ottelu pääsi alkamaan kaksi tuntia aiottua myöhemmin, kun edellispäivän ja –yön kovien sateiden jälkeen kenttää kuivattiin useita tunteja.
Timo Nieminen pelasi hienot kaksi ensimmäistä erää ja vei ne luvuin 6-1, 6-4. Kolmannen erän alussa Nieminen vei ensimmäisen pelin, mutta sitten alkoivat krampit vaivata, ja monacolainen vei yhdeksän peliä peräkkäin. Kolmas erä meni Balleretille 6-1 ja hän johti neljättä 3-0, kun Nieminen otti lääkintätauon. Joukkue fysioterapeutti hoiti Niemistä ja tämä pääsikin jälleen peliin mukaan tasoittaen pelin 4-4:ään, mutta Balleret piti syöttönsä ja mursi Niemisen syötön.
Viidennessä erässä Nieminen joutui ottamaan toisen lääkintätauon 4-4 tilanteessa, mutta vaikka jatkoikin ottelua sen jälkeen, krampit vaivasivat etenkin syöttötilanteessa. Balleret vei erän samoin lukemin kuin neljännen, 6-4 ja johdatti Monacon 1-0 johtoon.
-Kaksi ensimmäistä erää pelasin todella hyvää tennnistä, totesi Nieminen. –En tehnyt yhtään helppoa virhettä. Todella harmi, että oma fysiikka sotki pelin. Olisin varmasti tuolla pelillä vienyt ottelun kolmessa erässä.
Nieminen totesi, että jos hänelle tulee kramppeja, ne tulevat yleensä neljännessä ja viidennessä erässä.
-Yllätti, että niitä tuli jo kolmannessa erässä, sanoi Timo. – En päässyt ponnistamaan syötössä lainkaan.
-Nestatankkaus epäonnistui. Olisin tarvinnut enemmän suoloja, totesi Nieminen.

Päivän toista ottelua päästiin pelaamaan vasta vaille kahdeksan illalla. Suomen kakkonen, Henri Kontinen kohtaa siinä Guillaume Couillardin, joka joutui hyppäämään Jean-Rene Lisnardin tilalle. Tämä sairastui torstai-iltana eikä voi pelata enää tässä maaottelussa.

Suomi – Monaco 0-1