Arvidsson löi Laineen Tukholmassa

9.8.2006  |  07:00

Kolmieräinen trilleri päättyi hieman ennen puoltayötä

Emma Laineen ja Sofia Arvidssonin ensimmäisen kierroksen ottelu viidennessä Nordea Nordic Light Openissa, 140.000 US dollarin WTA Tour-turnauksessa päättyi hieman ennen puolta yötä Tukholman stadionilla Arvidssonin voittoon 7-5, 4-6, 7-5.
Kaksi ja puoli tuntia kestänyt ottelu pelattiin keinovalossa viilenevässä Tukholman illassa. Ensimmäisen erän alku oli hermostunutta peliä kahden toisensa hyvin tuntevan pelaajan kesken: vasta erän kuudennessa pelissä pelaaja pystyi pitämään oman syöttönsä. Se oli Laine, joka mursi tämän jälkeen Arvidssonin syötön vielä neljännen kerran ottaen eräjohdon 5-2. Laine johti omassa syötössään erän kahdeksatta peliä 40/30, kun hänelle tuli huono hetki: kaksoisvirhe ja neljä pistettä myöhemmin vielä toinen tupla. Arvidsson vei pelin ja neljä seuraavaakin erän päättyessä hänen hyväkseen 7-5.
Toisessa erässä Arvidsson jatkoi samaa vahvaa peliään ja meni nopeasti 4-1 johtoon. Nyt oli Laineen vuoro nousta takaisin taisteluun ja hän otti nimiinsä viisi seuraavaa peliä. Laine tasoitti erät 1-1:een 6-4 erävoitollaan.
Kuin ensimmäisen erän toisinto oli ottelun kolmas erä: Laine johti sitä 5-2,  kun Arvidsson löysi uuden vaihteen ja voitti sen 7-5.