Arho-Havrénille EM-kultaa ja Bernerille kaksi hopeaa

28.1.2013  |  12:34

Suomalaiset olivat kolmessa seniorien sisäkenttien EM-finaalissa. Alec Arho-Havrén otti EM-kultaa M45-nelinpelissä ja Joakim Berner hopeaa M55 kaksin- ja nelinpelissä Seefeldissä, Itävallassa.

Alec Arho-Havrén oli M45 nelinpelin ykkössijoitettu itävaltalaisparinsa Gerald Kaiserin kanssa. Pari oli suoraan välierissä seitsemän parin kaaviossa. Välierissä itävaltalaiset Hans Handl ja Harald Stauder antoivat luovutuksen, mutta finaalissa venäläiset Nikolai Chernov ja Igor Tsirkun kukistuivat selvästi 6-2, 6-2.
Kaksinpelissä kakkoseksi sijoitettu Arho-Havrén joutui taipumaan puolivälierissä kuudenneksi sijoitetulle Italian Massimo Cudinille.
Arho-Havrén on ikäluokkansa ITF-rankingissa kaksinpelissä viides ja nelinpelissä kakkonen, johon sijaan hän ylsi ensimmäisen kerran 26.11.2012.

Tanskan Alan Rasmussenista tuli este Joakim Bernerin Euroopan mestaruudelle sekä kaksin- että nelinpelissä M55-luokissa. Kakkoseksi sijoitettu Kimmen selvitti suoraan kahdessa erässä sekä puolivälierät, joissa voitti kuudenneksi sijoitetun nelinpeliparinsa Itävallan Michael Maldonerin, että välierät, joissa kukistui nelossijoitetun Italian Gaetano Longon. Finaalissa Kimmen vei ensimmäisen erän tie-breakilla, mutta Rasmussen otti seuraavat luvuin 6-3, 6-2.
Myös nelinpelissä Kimmen ja Michael Maldoner etenivät vaivatta finaaliin, jossa Rasmussen brittiparinsa Paul Frenchin kanssa voitti ensimmäisen erän ja Berner/Maldoner toisen. Ottelutie-breakin French ja Rasmussen veivät luvuin 10-7 ja samalla kultamitalit.
Joakim Berner on ikäluokkansa ITF-rankingissa kaksinpelissä sijalla 8 ja nelinpelissä sijalla 26.

Seniorien (35-60v) sisäkenttien EM-kilpailut 2013
25.-27.1.2013 Seefeld, Itävalta
M45

Puolivälieriä: Massimo Cudini Italia (6.) – Alec Arho-Havrén (2.) 62 63
Nelinpeli
Välieriä Alec Arho-Havrén/Gerald Kaiser Itävalta (1.) – Hans Handl/Harald Stauder Itävalta wo.
Loppuottelu: Arho-Havrén/Kaiser – Nikolai Chernov/Igor Tsirkun Venäjä 62 62

M55

Puolivälieriä: Joakim Berner (2.) – Michael Maldoner Itävalta (6.) 64 75
Välieriä: Berner – Gaetano Longo Italia (4.) 63 64
Loppuottelu: Alan Rasmussen Tanska (5.) – Berner 67(4) 63 62
Nelinpeli
Puolivälieriä: Berner/Maldoner (2.) – Freddie Lundqvist/Jan Rydegran Ruotsi 64 64
Välieriä: Berner/Maldoner  Felix Boerma Hollanti/Peter Schreckenberg Saksa (4.) 64 62
Loppuottelu: Paul French Britannia/Rasmussen (1.) – Berner/Maldoner 36 64 [10-7]