Alueellinen Mini- ja Miditennis Tour polkaistiin käyntiin Joensuussa – ”Sillä on iso merkitys, että lapset osallistuvat näihin pelitapahtumiin”

30.3.2022  |  10:16  |  Artikkeli, Raportit

Joensuussa pelattiin viikonloppuna kauden ensimmäinen alueellinen Mini- ja Miditennis Tour Karjalan Tenniksen järjestämänä. Matalan kynnyksen lapsille suunnatun kilpailusarjan osakilpailuja järjestetään vuoden aikana ympäri Suomea. Tapahtumien tavoitteena on, että kaikki osallistujat saavat useamman mielekkään ottelun lähiseurojen pelaajia vastaan.

Pelaajia Joensuun osakilpailussa oli yhteensä 16, joista useampi tuli muilta paikkakunnilta.

– Meillä oli erinomainen porukka kasassa ja hyvät pelit saatiin aikaiseksi. Tietysti etäisyydet ovat täällä pitkät, mutta oli kiva saada Kuopiosta ja Savonlinnasta asti pelaajia mukaan turnaukseen. Lapset pääsivät päivän mittaan tutustumaan toisiinsa ja pelailemaan yhdessä, kertoi turnausjärjestelyistä vastannut KarTe:n Sami Korhonen.

KarTe on aktiivinen laatuseura, joka suoritti viime vuonna kilpatason auditoinnin – tenniksen laatuseuraohjelma on osa Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaa. Viime vuonna seitsemän tennisseuraa suoritti laatuseura-auditoinnin.

Tenniksen strategiassa 2021-2024 kilpailutoiminnan yhtenä päätavoitteena on kasvattaa pelaajamääriä ja lisätä pelimääriä kaikilla tasoilla.

”Sillä on iso merkitys, että lapset osallistuvat näihin pelitapahtumiin”

Alueellisen Mini- ja Miditennis Tourin tärkeä yhteinen tehtävä on tarjota nuorimmille pelaajillemme matalan kynnyksen kilpailutapahtumia, ja sitä kautta sitouttaa pelaajia lajiin, tarjota kasvattavia kokemuksia ja edistää heidän lajitaitojaan.

– Me arvostamme junioreiden turnaukset korkealle. Sillä on iso merkitys, että lapset osallistuvat näihin pelitapahtumiin. Meillä on myös seuran sisäisiä turnauksia, mutta on se aina eri asia pelata astetta virallisempia kilpailuja. Kummasti kilpailut aina motivoivat lapsia ja se myös näkyy harjoittelussa. Ja tottakai mitalit ovat aina kova juttu lapsille, jatkoi Korhonen.

Tapahtumajärjestäjän puolesta Korhonen korosti innostavien vetäjien merkitystä.

– Kilpailussa tulee olla positiivinen fiilis ja lapsia pitää jaksaa kannustaa. Vetäjien merkitys on tässä erittäin suuri.

Myös pelien järjestelyt ja aikataulutus nousivat esiin.

– Ihan niin kuin normaaleissakin kilpailuissa, pelisysteemi on tärkeä. Kaikille lapsille on tärkeää saada paljon pelejä päivän aikana. Jokainen lapsi pääsi pelaamaan 4-5 ottelua viikonlopun kisoissa Joensuussa. Suunnittelu on tässäkin avain.

Alueellinen Mini- ja Miditennis Tour jatkuu toukokuussa. Kilpailuihin voi ilmoittautua TennisÄssän kautta.

Kauden 2022 Mini- ja Miditennis Tourin kilpailut

Alue 26.3. 7.5. 18.6. 27.8. 8.10. 10.12.
Pohjois-Suomi KarTe RoVS (la), KarTe (la) KTS (11.6.) SoTS (la) OVS (la)
Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi
Häme ja Keski-Suomi HTS HTS
Lounais-Suomi TVS (la) SaTS (la) HTK (la) SaTS (la)
Etelä-Suomi ja Pääkaupunkiseutu Lo-Te (la) HyTS (la) Smash-Espoo (la) HyTS (la)
Länsi-Suomi T-61 (la) T-61 (la)


MINI- JA MIDITENNIS TOUR

Kauden 2022 kilpailuihin kaivataan edelleen järjestäjiä. Ilmoita seurasi halukkuudesta järjestää kilpailuja: raisa.tornroos@tennis.fi .

Jaa:

Seuraava uutinen: Valmentaa kuin nainen:… →