Alue Cup pelattiin Kuortaneella

21.6.2012  |  13:18

Alueiden välinen joukkuekilpailu, Alue Cup, pelattiin Kuortaneen urheiluopistolla 17.-20.6.2012. Kilpailussa ratkottiin alueiden väliset mestaruudet tyttöjen ja poikien 12- sekä 14-vuotiaissa. Pelaajia oli mukana yhdeksältä eri alueelta lähes 100.

(kuvassa Alue cup pelaajat ja kapteenit)

Tyttöjen 12-sarjassa alkulohkojen kaksi parasta pelasivat loppuottelun ja alkulohkojen toiseksi sijoittuneet pronssiottelun. Finaalissa Varsinais-Suomi kukisti Pääkaupunkiseudun lukemin 3-1. Tiukka pronssiottelu ratkesi nelinpelissä Etelä-Suomen eduksi.

(kuvassa Varsinais-Suomen joukkue Oona Nolvi, Eeva Heinonen, Veera Antonen sekä kapteeni Ville Nygård)

Tyttöjen 14 sarjassa pelattiin niin ikään finaali ja pronssiottelu alkulohkojen sijoitusten perusteella. Kultamitalit matkasivat Pääkaupunkiin, kun se voitti finaalissa Kaakkois-Suomen. Pronssia sai Pohjois-Suomen joukkue.

(kuvassa Pääkaupunkiseudun joukkue Nikita Liebkind, Aada Murtomäki ja Nanna Havia)

Poikien sarjoissa pelattiin kolme alkulohkoa ja kunkin lohkon voittajat pelasivat finaalilohkon. 12-vuotiaissa finaalilohkosta muodostui äärimmäisen tasainen. Mestaruus ratkesi lopulta pelisuhdevertailussa Länsi-Suomen hyväksi. Hopeaa sai Häme ja pronssia Pääkaupunkiseutu.

(kuvassa Länsi-Suomen joukkue Isac Linden, Jonathan Ånäs, Oscar Strandback sekä kapteeni Joonas Salonen)

14-vuotiaissa finaalilohko oli sekin tasainen. Kahden parhaan eroksi jäi vain yksi otteluvoitto. Etelä-Suomen joukkue vei kultaiset mitalit, hopea matkasi Varsinais-Suomeen ja pronssi Pääkaupunkiseudulle.

(kuvassa Etelä-Suomen joukkue Leo Haarala, Oskari Kulta, Samu-Matias Kaasalainen sekä kapteeni Sami Ikonen).

Kilpailumenestyksen lisäksi Alue Cupissa tärkeää on joukkuehenki, esimerkillinen toiminta ja peli-ilo. Valmentajien äänestyksessä, jossa 23 eri pelaajaa sai ääniä, kisan ykköstsemppareiksi valittiin Venla Ahti ja Veikka Oja. Muut tsempparit olivat Emilia Salo, Emilia Kulta, Matias Siro, Oskari Kulta ja Joonas Matikainen, joka oli sukkulajuoksun kovakuntoisin. Tenniksen lisäksi Alue Cupissa tehtiin Kasva Urheilijaksi testit.

Alueiden kapteeneina toimivat Merike Stamberg (Pohjois-Suomi), Alpo Kärkkäinen (Itä-Suomi), Timo Kauranen (Keski-Suomi), Joonas Salonen (Länsi-Suomi), Jouni Saarnilinna (Häme), Ville Nygård (Varsinais-Suomi), Pasi Ahti (Kaakkois-Suomi), Sami Ikonen (Etelä-Suomi) sekä Ville Tihveräinen (Pääkaupunkiseutu).

Kilpailunjohto kiittää pelaajia ja kapteeneita hienosta tapahtumasta!