ÅLK:n pojat sekä Nikita ja Peppi SEB JGP ?voittoihin

13.10.2014  |  11:37

Kuvat: Tapio Totro
P16 kaksinpelin finalisti Jussi Tiainen Smash (vas.) ja voittaja Niklas Virtanen ÅLK:

ÅLK:n Niklas Virtanen otti ensimmäisen SEB JGP 16vkaksinpelin voittonsa Finland Tennis Clubilla, kun pelattiin Smashinjärjestämää ikäluokan – ja alle 12-vuotiaiden – viidettä osakilpailua 10.-12.10.
Kisassa Fair Play -palkinnollakin palkittu Niklas pudotti puolivälierissäkakkossijoitetun LVS:n Oskari Niemisen 6-3, 6-3. Välieristä ja loppuottelusta tulitiukkoja kolmieräisiä: Niklas Virtanen voitti TCT:n Matias Järven ja SmashinJussi Tiainen ykköseksi sijoitetun PVS:n Patrick Stenforsin. LoppuottelussaJussi vei toisen erän Niklakselta, mutta kolmannen erän ja turnausvoiton tämäratkaisi erävoitolla 6-2.
Ikäluokan poikien nelinpelin voiton veivät Oskarit Nieminen ja Kulta, HyTS.Niemiselle tämä oli jo neljäs perättäinen SEB JGP P16-nelinpelivoitto, Kullallekolmas perättäinen. Loppuottelussa ykkössijoitetut pojat voittivat kakkossijoitetutKTS:n Tommi Lehtisen ja Patrick Stenforsin.
SEB JGP P16 -pistetilaston kärjessä omalla sataluvullaan – 660 – jatkaa neljäosakilpailua tänä vuonna voittanut Patrick Stenfors ja kakkosena on pisteillään555 Oskari Nieminen. Kärkikaksikon takana on tiukkaa, kun Jussi Tiaisella on355, HVS:n Mikko Rouvalalla 350 ja VarTen Ilari Vesasella 345 pistettä.

Smashin Nikita Liebkind (oik.) voitti T16 kaksinpelin finaalissa ÅLK:n Venla Anderssonin.

Smashin Nikita Liebkind otti vuoden kolmannen osakilpailuvoiton T16-luokassa jamukavasti kotihallissaan. Välierissä TaTS:n Matilda Vainio vei kakkossijoitetultaNikitalta ensimmäisen erän, mutta tämä vei seuraavat kaksi erää ja eteniloppuottelun, jossa kohtasi ykkössijoitetun ÅLK:n Venla Anderssonin. Venla olivälierissä tiukoilla HVS:n Paula Joukasen kanssa, mutta ratkaisi finaalipaikanvoittamalla kolmannen erän 7-6. Nikita oli loppuottelussa omaa luokkaansa javei sen 6-1, 6-2.
HLK:n Hedda Hakala ja Paula Joukanen voittivat nelinpelin loppuottelussalahtelaiset Bea Kallion ja Linnea Koskisen.
Nikita Liebkind on SEB JPG T16 -pistetilastossa repäissyt selvän kaulan muihin.Hän johtaa tilastoa 495:llä pisteellään. Kakkosena on Linnea Koskinen, jolla onpisteitä 305 ja hänestä 20 pisteen päässä ovat TaTS:n Karolina Hakala ja HVS:nOona Orpana.

LVS:n Oskari Eerola (vas.) ja ÅLK:n Iiro Vasa kisasivat P12-kaksinpelin voitosta.

Myös P12-luokan osakilpailun voitto meni ÅLK:lle Kaarinaan, kun Iiro Vasa otti -Niklas Virtasen tavoin – ensimmäisen osakilpailuvoittonsa. Matkallaloppuotteluun Iirolla ei ollut ongelmia. Hän menetti kolmessa ottelussa vainneljä peliä. Loppuottelussa Iiro sai vastaansa LVS:n Oskari Eerolan, joka pudottivälierissä selviin 6-2, 6-0 lukemin ykkössijoitetun HVS:n Oskar Antinkosken.Finaalissa Oskari joutui taipumaan Iirolle 2-6, 3-6.
Iirosta tuli turnauksen toinen tuplavoittaja, kun hän voitti nelinpelinparinaan seurakaveri Tuomas Rikkonen. Loppuottelussa kukistuivat OskarAntinheimo ja JTS:n Eevert Salminen luvuin 6-1, 6-2. Iirolle nelinpelin voittooli tämän vuoden kolmas, Tuomakselle ensimmäinen.
SEB JGP P12-pistetilaston kärkinelikko on viidennen osakilpailun jälkeen OskarAntinheimo 470 pistettä, Oskari Eerola 440, Iiro Vasa 420 ja Tuomas Rikkonen415 pistettä.

Peppi Ramstedt (vas.) voitti T12-luokan finaalissa JTS:n Lotta Heiskasen, joka johtaa pistetilastoa.

 

HVS:n Peppi Ramstedt oli aivan pitelemätön T12-luokassa. Ennen finaalia hän olimenettänyt kolmessa ottelussa yhteensä kolme peliä.  JTS:n Lotta Heiskanen joutui tekemäänfinaaliin päästäkseen vähän Peppiä enemmän töitä, muttei menettänyt erääkään.Loppuottelussa Peppi oli selvästi vahvempi ja vei vuoden kolmannenturnausvoittonsa luvuin 6-1, 6-3.
Peppi otti voiton myös nelinpelissä parinaan seurakaveri Stella Erlund. ÅLK:nAnnika Hakovirta ja ETS:n Ella Tuomela kukistuivat luvuin 6-1, 6-2.
Lotta Heiskanen johtaa 85 pisteen erolla Peppi Ramstedtiin SEB JGPT12-pistetilastoa. Ella Tuomela on Pepistä 50 pisteen päässä Ellan ja TaTS:nEmilia Salon välillä on 15 pistettä.

12v ja 16v -ikäluokkien kuudensissa osakilpailuissa 6.-9.11. ratkaistaan paitsiSEB JGP Masteriin pääsevät käydään tämän vuoden sisäkenttien Suomenmestaruudet.

Viidennet SEB JGP 16v ja 12v osakilpailut
10.-12.10.2014 Finland Tennis Club, Helsinki
Järj. Smash

Luokkien loppuottelutulokset

16-vuotiaat
P2-p Niklas Virtanen ÅLK – Jussi Tiainen Smash 63 26 62
T2-p Nikita Liebkind Smash – Venla Andersson ÅLK 61 62
P14-p Oskari Kulta HyTS/Oskari Nieminen LVS – Tommi Lehtinen KTS/PatrickStenfors PVS 64 64
T4-p Hedda Hakala HLK/Paula Joukanen HVS – Bea Kallio/Linnea Koskinen LVS 75 62

12-vuotiaat
P2-p Iiro Vasa ÅLK – Oskari Eerola LVS 62 63
P4-p Tuomas Rikkonen/Iiro Vasa ÅLK – Oskar Antinheimo HVS/Eevert Salminen JTS61 62
T2-p Peppi Ramstedt HVS – Lotta Heiskanen JTS 61 63
T4-p Stella Erlund/Peppi Ramstedt HVS – Annika Hakovirta ÅLK/Ella Tuomela ETS61 62

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkko kohtaa Ramos-Vinolasin… →