Advisory Boardit aloittivat työnsä toden teolla

29.3.2021  |  18:32  |  Raportit, Seurat

Suomen Tennisliiton uudistuneen johtamisjärjestelmän uudet neuvonantoryhmät, Advisory Board, aloittivat toimintansa toden teolla viime viikolla.

Kaikki neljä Advisory Boardia kokoustivat etäyhteyksin maanantain ja torstain aikana. Jokaisessa tapaamisessa oli havaittavissa innostuneisuutta ja motivaatiota lähteä kehittämään suomalaista tennistä. Neuvonantoryhmien tarkoitus on  tukea ja auttaa niin operatiivista johtoa kuin hallitusta.

SEURATOIMINTA

Seuratoiminnan Advisory Boardin agendalla oli kaksi osa-aluetta: 1) seuratoiminnan rooli suomalaisessa tenniksessä ja 2) seurajohtajien kouluttaminen.

Seuratoiminnan rooli -keskustelua oli alustamassa Hollannin Tennisliiton Benoit Gilissen, joka toi maansa kuulumiset ja toimintamallit tietoon. Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen kertoo, että on hyvä hakea ymmärrystä ja oppia myös kansainväliseltä tasolta. Toisessa osuudessa keskusteltiin osaamisen kehittämisestä, joka on yksi tenniksen strategian onnistumisen edellytyksistä. Seurajohtajien osaaminen on keskiössä elinvoimaisessa seura- ja tenniskulttuurissa, siksi tähän osa-alueeseen keskitytään jo tämän vuoden aikana.

Seuratoiminnan Advisory Boardin seuraavassa kokoontumisessa on teemana: mitä on laadukas seuratoiminta?

Jäsenet
Antero Puhakka (KarTe), Susanne Mansner (GT), Jenni Vuola (ÅLK), Tuomo Fasta (Smash), Eeva Rantatorikka (HyTS), Jarkko Tuomisto (TaTS), Maiju Kokkonen (Vierumäki), Anna Kirjavainen (Olympiakomitea)

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Kirsi Lassooy (puheenjohtaja), Kimmo Karviala
Toimisto: Harri Suutarinen (vastuuhenkilö), Markus Wennäkoski

KILPAILUTOIMINTA

Kilpailutoiminnan Advisory Boardissa oli monia asioita työpöydällä: strategian mukaiset tavoitteet, kilpailutoiminnan nykytila, toimenpiteet vuodelle 2021 ja keskustelua rankingista sekä sen uudistuksen valmistelua.

Seuraavien kuukausien aikana neuvonantoryhmä työstää asioita pienryhmissä:

  • Vuosille 2022-2024 visio sekä aikuisten että juniorien kansainvälisten kilpailuiden osalta
  • Kilpailuhakusivusto – pelaajille apuväline oman tasoisten kilpailuiden löytämiseksi
  • 4 kuukauden alueharrastekilpailuformaatin edistäminen
  • Tuomaritoiminta
  • Sarjatennis
  • Ranking-uudistus

Jäsenet
Anssi Lindqvist (TTS), Pekka Mäkelä (HVS), Tommi Nissinen (KarTe), Laura Juvonen (OTC), Gabor Lovro (HyTS), Iina Haapaniemi (SaTS), Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka), Ville-Heikki Talvenmaa (HTK), Tuomas Männistö (VT)

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Markku Savusalo (puheenjohtaja), Antti Aine
Toimisto: Raisa Törnroos-Heinonen (vastuuhenkilö), Roope Kailaheimo , Markus Wennäkoski

HUIPPUTENNIS

Huipputenniksen Advisory Boardissa keskityttiin huipputenniksen nykytilaan ja käytiin kokonaistilanne läpi strategian pohjalta. Neuvonantoryhmä teki SWOT-analyysiä tilanteesta, jotta saadaan paras mahdollinen ymmärrys lähtötilanteesta sekä kehitystarpeista eri osa-alueiden osalta.

Seuraavassa kokouksessaan on agendalla alle 14-vuotiaiden toiminta. Advisory Boardin on tarkoitus käydä yksityiskohtaisesti lävitse jokainen ikävaihe Tennisliiton pelaajanpolulla.

Jäsenet
Johan Skogman (ÅLK), Pekka Kainulainen (TaTS), Saku Siivonen (HVS), Tapio Totro (Smash), Emma Laine, Jani Tanskanen (Olympiakomitea), Jarkko Nieminen, Liisa Ahlqvist-Lehkosuo

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Antti Aine (puheenjohtaja), Anni Tuulos, Pasi Ahti
Toimisto: Roope Kailaheimo (vastuuhenkilö), Harri Suutarinen, Teemu Purho

KAUPALLINEN TOIMINTA

Kaupallisen toiminnan Advisory Boardin pääteemana oli yhteistyökumppanuuksien nykytila ja tuotteistaminen. Neuvonantoryhmä keskusteli myös viestinnän ja markkinoinnin suunnitelmasta 2021-2024, vastuullisuusohjelmasta ja mediaseurantakumppani Sponsor Insightin tarjoamasta seurannasta.

Tuotteistamisen osalta tilanne nähtiin kokonaisuutena hyvänä ja mahdollisuuksia nähtiin erityisesti digitaalisissa ratkaisuissa sekä vastuullisuusteeman ympärillä. Yhteiskuntavastuullisuus oli nostanut asemiaan juuri julkaistussa Sponsorointibarometrissä.

Kaupallisen toiminnan työ jatkuu pienryhmissä huhti-toukokuussa ennen kesäkuun yhteistä tapaamista – teemoina jatkuvat yhteistyökumppanuudet ja tuotteistaminen sekä viestintä ja markkinointi.

Jäsenet
Marjo Hellman (HVS), Frank Korsström (GT), Mirka Lummaa (ETK), Minna Nissinen (TaTS), Juha Jaskari (RaJaTe), Jari Jauhiainen, Tero Kallioniemi

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Minttu Lampinen (puheenjohtaja), Matti Kyytsönen
Toimisto: Jarno Tiusanen (vastuuhenkilö), Roope Kailaheimo, Teemu Purho

Jaa:

Seuraava uutinen: Puhtaasti paras -verkkokoulutus:… →