Aamulehti Tampere Openiin lisää ohjelmaa

4.6.2012  |  12:58

  Tampereen tenniskeskuksessa järjestetään ATP Challenger Tour-kilpailu jo 31. kerran peräkkäin 21.-29.7. Samaan aikaan pelattavaa naisten ITF-kilpailua käydään jo kuudetta kertaa.
Uutena kisaviikon ohjelmassa on tyttö- ja poikajuniorien (alle 18 v.) kutsukilpailut, Koskiklinikka Future Stars  27-29.7. joiden upeat ykköspalkinnot voivat osaltaan avittaa ammattilaisuraa.
Kummassakin luokassa on kahdeksan pelaajaa.
-Ruotsista ja Saksasta on tulossa pelaaja sekä tyttöjen että poikien luokkiin, ilmoittaa Aamulehti Tampere Open-kilpailun johtaja Veli Paloheimo.
– Muita pelaajia on luvassa Norjasta ja Virosta. Loput kahdeksan paikkaa on tarkoitettu omille huipuillemme, Paloheimo täsmentää.

Ykköspalkinto on villi kortti, eli vapaapaikka, vuoden 2013 kisan pääsarjoihin, josta voikin päätellä, että ammattilaistennistä käydään Tampereella miehissä ja naisissa myös ensi vuonna.

-Voittajille annetaan mahdollisuus pelata itselleen ammattilaisten rankingpisteitä pääsarjapaikallaan ensi vuonna. Tietenkin on voitettava yksi ottelu jotta pisteitä saisi, mutta joskushan sen voiton pitää tulla,” Paloheimo aprikoi.

Juniorikilpailun tukijana on tamperelainen Koskiklinikka jonka uusi keskittymisen kohde on nuorille kilpaurheilijoille suunnatut testausmenetelmät.

Miesten ATP Challenger on totuttu näkemään kovatasoisena. Viime neljän vuoden aikana kymmenkunta pelaajaa on jatkanut Tampereelta nousuaan 100 parhaan joukkoon tai ohittanut tuon monille pelaajille niin tärkeän virstanpylvään.

Mainita voi saksalaiset Florian Mayer (ATP-ranking 18) ja Mathias Bachinger (85), hollantilainen Thiemo de Bakker (40), Puolan Lukasz Kubot (41), ranskalaiset Benoit Paire (66), Stephane Robert (61) ja kolminkertainen voittaja Eric  Prodon (83), sekä Italian Flavio Cipolla (70), jotka kaikki ovat saavuttaneet mainitut huippulukemansa kilpailtuaan Tampereella.

Naisten kilpailussa Suomi sai ensimmäisen voittajansa viime vuonna Piia Suomalaisessa. Hänen jälkeensä tuleville nuorille riittää haasteita karsinnassa ja pääsarjassa.

-Tampereen tytöille annetaan kyllä villejä kortteja, muttei kaikille.Ideamme on, että tukisimme koko Suomen tennistä tällä työllämme, kilpailun johtaja Paloheimo sanoo.

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Herkolle niukka tappio… →