Aamulehti Tampere Open starttaa Finnish Tennis Pro Circuitin

17.7.2017  |  16:18

Lauri Kiiski (vas.) ja Patrick Kaukovalta saivat villit kortit Aamulehti Tampere Openiin.

Aamulehti Tampere Open käynnistää tuttuun tapaan Suomessa kilpailtavan ammattilaiskilpailuiden sarjan. Miehet mittelevät menestyksestä ATP Challenger Tourin 75 000 dollarin kilpailussa ja naiset ITF Pro Circuitin 15 000 dollarin turnauksessa.

Ensimmäinen villi kortti jaettiin Tampereen omalle Lauri Kiiskille, joka voitti ulkokenttien Suomen mestaruuden ja kaksi viimeisintä Finnish Touria.

– Lauri on ollut tänä kesänä ylivoimaisesti paras suomalainen. On hienoa, että hän haluaa vielä pelata. Tavallaan villi kortti on myös palkinto hänen pitkästä urastaan pelata. Tamperelaisena Lauri tarjoilee yleisölle mukavasti silmänruokaa, Aamulehti Tampere Openin kilpailunjohtaja Veli Paloheimo sanoo.

Villit kortit saivat myös 18-vuotias Patrick Kaukovalta (SM-hopeamitalisti, Kaarinan Finnish Tourin voittaja, Kulosaaren ja Hangon Finnish Tourin 2., ATP-ranking 1 246) ja 19-vuotias Viron Kenneth Raisma (ATP 714).

Vaikka 36-vuotias Kiiski tekee toimistotyötä taloushallinnon tehtävissä, on hän pysynyt fyysisesti erinomaisessa kunnossa. Taidokkaat lyönnit eivät ole kadonneet mihinkään – ja taktinen taito on vuosien varrella vain karttunut.

– Hieno kilpailu varmasti tulossa. Osallistujalistalla on jälleen sekoitus nuoria nousevia pelaajia ja kokeneita, jo pitkään kiertueella pelanneita ammattilaisia. Suoraan pääsarjassa pelaaminen on tässä vaiheessa tietyllä tavalla yllätys, mutta samalla mahtava haaste, Kiiski sanoo.

– Todella kovia vastustajia tulee vastaan. Ei kisoihin koskaan kuitenkaan lähdetä ainoastaan osallistumaan, vaan pelejä voittamaan. Viime vuonna läpäisin karsinnat hyvillä voitoilla. Tänä kesänä pelit kokonaisuutena ovat sujuneet vieläkin paremmin, joten innolla odotan tulevaa kilpailua.

Mitä Tampere Open merkitsee tamperelaiselle?

– Tämä kilpailu on ollut lapsesta saakka kesän kohokohtia. Minulla on mahtavia muistoja sekä kentällä että sen ulkopuolella; ensin pienenä pallopoikana, myöhemmin linjatuomarina ja lopulta pelaajana. Tampere Open on mahtava tapahtuma monimuotoisuudessaan ja on hieno nähdä, kuinka kisaviikko kerää suomalaiset tennisihmiset yhteen.

Kiiski kuittasi Kulosaaren Finnish Tour -voitostaan villin kortin Hyvinkään ammattilaiskisaan, mutta hän ei ole vielä varma osallistumisestaan.

Naisissa kisan suomalaistähti on viime vuoden voittaja Piia Suomalainen, ja karsintojen kautta kilpailuun tähtäävät Milka-Emilia Pasanen, Ella Leivo, Monica Malinen, Mariella Minetti, Nanette Nylund, Lotta Heiskanen ja Peppi Ramstedt.

Ella Haavisto sai villin kortin. On hauska päästää nuori lahjakkuus kokeilemaan siipiään, Paloheimo sanoo.

Lue Aamulehti Tampere Openin kisalehti täältä.

Tutustu monipuoliseen ohjelmaan: 23.-30.7. Aamulehti Tampere Open, Tampere 

Savitaipaleella Suomen kesän toinen naisten ITF-kilpailu

Piia Suomalainen osallistuu tänä kesänä sekä Aamulehti Tampere Openiin että Savitaipale Ladies Openiin.

– Odotan hyvää kahta viikkoa ja loistavaa tunnelmaa molemmilta kisoilta, Suomalainen sanoo.

– On tosi kivaa päästä pelaamaan Suomessa kansainvälisiä kisoja. Nämä ovat ehdottomasti lempikisojani.

30.7.-6.8. Savitaipale Ladies Open, Savitaipale (StTS), 15 000

Lisätietoja: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women’s-calendar.aspx

Piia Suomalainen nauttii kotimaan ammattilaiskisojen tunnelmasta. Kuva: Heidi Koivunen

Kaarinasta livestreamia ÅLK:n You Tubessa

29.7.-5.8. Admares Open 2017, Kaarina (ÅLK), 15 000

Katso video viime vuoden finaalista:

Hyvinkää isännöi ammattilaiskilpailua jo neljättä vuotta

Hyvinkään Tennisseuran kisajärjestelyt elokuun ensimmäisenä viikonloppuna alkavan ammattilaisturnauksen osalta ovat hyvällä mallilla. Turnauksen nimisponsorina jatkaa WIP Asset Management jo neljättä vuotta.

– Mukanaolomme on alusta asti perustunut hyvinkääläisen tenniksen ja HyTSin seuratoiminnan edistämiseen. ITF Pro Tour -turnaus on toiminut tässä nuolena tarjoten hienoja urheiluelämyksiä sitoutuneen kisaorganisaation toteuttamana. Maalitaulu on HyTSin junioritoiminta, johon me ja muut turnauksen tukijat olemme yhdessä seuran kanssa päättäneet kohdentaa turnauksen ja sen oheistapahtumien tuoton, toteaa WIP Asset Management Oy:n osakas Timo Karvinen.

– Tänä vuonna uutta on entistä suurempi 48 pelaajan karsintakaavio. Näin saadaan nuorille suomalaispelaajille mahdollisuus ensiaskeliin kansainvälisessä ammattilaistenniksessä. Samalla vältytään parina vuonna sattuneilta tilanteilta, joissa hyvinkin kaukaa Chilestä, USA:sta ja Australiasta tulleita pelaajia on jäänyt vaille pelipaikkaa, kilpailunjohtaja Jukka Muotka kertoo.

Vapaaehtoisten työntekijöiden panos on jälleen korvaamaton niin Hyvinkäällä kuin muissakin ammattilaiskilpailuissa. Kuva: HyTS

Urheilupuiston massakentät alkavat olla jo teknisen käyttöikänsä lopussa.

– Kenttien kunnostamiseen ja huoltoon tullaan panostamaan aiempia vuosia enemmän. Otteluohjelma on suunniteltu siten, että kotimaisten pelaajien pelejä pääsee katsomaan iltaotteluina. Otteluja voi seurata myös suorina nettilähetyksinä, jos joka päivä ei pääse paikan päälle. Koko Suomen tenniksen parhaimmisto on lupautunut mukaan turnaukseen, HyTSissä kisaprojektia vetävä Jari Järvinen kertoo.

Kisan oheistapahtumana Hyvinkään Tennisseura järjestää lauantaina 5. elokuuta klo 10-13 kaikille lapsille avoimen ilmaisen tennistapahtuman. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta lajista ja tapahtumassa voi tutustua tennikseen ilman kilpailemista. Halukkaille lapsille on tarjolla leikkimielistä minitennistä HyTSin edustuspelaajien kanssa.

5.-12.8. WIP Tennis Open 2017, Hyvinkää (HyTS), 15 000

 

Miesten kesäkiertue huipentuu Taliin

12.-19.8. Digitalist Open, Helsinki, Tali (HVS), 15 000

Lisätietoja: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men’s-calendar.aspx

Jaa:

Seuraava uutinen: Aamulehti Tampere Open… →