50v, 60v ja 80v -ikäluokkien sisäkenttien SM-kilpailut Hyvinkäällä

28.2.2012  |  13:16

Keuruun Tennisseuran Timo Levonen ja ETS:n Teuvo Saarentola olivat hienoisia yllättäjiä miehet 50v-luokan sisäkenttien kaksinpelin SM-kilpailuissa noustessaan luokan finaaliin.
Levonen on ikäluokan rankingissa seitsemäs, Saarentola sijalla 22.
Saarentola sai luovutuksen ykkössijoitettu HyTS:n Heikki Kettuselta, voitti sitten puolivälierissä kokeneen HVS:n Matti Linnavirran ja välierissä Smashin Lars-Erik Korpelan. Levonen otti voitot HyTS:n Kari Hirvosesta ja KoTS:n Tommi Heinosesta sekä välierissä kakkossijoitetusta RoVS:n Seppo Hännisestä 7-5, 7-6.
Finaalissa Levonen voitti Saarentolan 7-5, 6-4. Nelinpelissä Levonen ja HLK:n Veli-Matti Hilli kokivat tappio ykkössijoitetuille HVS:n Jussi Juvakoskelle ja VarTen Matti Timoselle.

60v-ikäluokassa HTC:n Mikko Horsma oli pitelemätön. Matkalla loppuotteluun hän hävisi kolmessa ottelussa kaksi peliä. Loppuottelussa TTS:n Curt Selenius vei Horsmalta neljä peliä.
Selenius sai kuitenkin mestaruusmitalin kaulaansa, kun voitti ikäluokan nelinpelin parinaan Jyrki Montell.

Kahdeksan miestä kisasi 80v-luokan kaksinpelin mestaruudesta. Kakkossijoitettu HVS:n Yrjö Lehtonen voitti loppuottelussa KeuTS:n Antti Airaksisen ottelutie-breakissa 10-3. Airaksinen otteli hopeaa myös nelinpelissä, kun joutui – jälleen ottelutiebreakissa – tunnustamaan yhdessä HyTS:n Rauno Lindroosin kanssa HyTS:n Per Bogdanoffin ja HVS:n Arvo Hillin paremmakseen.

Naiset 50v-luokan mestaruudesta pelattiin yksi ottelu. Siinä Smash Johanna Leppänen voitti HyTS:n Outi Mattilan kolmessa erässä. 60v-ikäluokassa oli yksi pelaaja enemmän: naiset pelasivat round robinin, jonka voitti TVS:n Tuija Hannukainen kahdella voitolla. Nelinpelissä oli kolme osallistujapari, mestaruuden voittivat HVS:n Lea-Marita Blomqvist ja Erja Saraste

Seniorien 50v, 60v ja 80v sisäkenttien SM-kilpailut
20.-28.2.2012 Torikadun tennishalli, Hyvinkää
Järj: HyTS

Luokkien loppuottelutulokset
M50
2p Timo Levonen KeuTS – Teuvo Saarentola ETS 75 64
4p Jussi Juvakoski HVS/Matti Timonen VarTe – Veli-Matti Hilli HLK/Timo Levonen KeuTS 61 62