21-vuotiaiden SM-kilpailut: Hietaranta tuplamestariksi – Vehviläinen ja Ramstedt hallitsivat tyttöjen sarjoja

30.9.2018  |  16:08  |  Raportit

Roni Hietaranta, HVS, ja Hermanni Tiainen, Smash

21-vuotiaiden SM-kilpailut on saatu päätökseensä Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. 17-vuotiaasta HVS-Tenniksen Roni Hietarannasta tuplamestari. Tytöissä 17-vuotias Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja 16-vuotias Peppi Ramstedt (HVS) hallitsivat tapahtumia.

17-vuotiaat Hietaranta ja Vehviläinen kaksinpelien mestareiksi

Tyttöjen kaksinpelin välierissä kohtasivat [1] Emma Eerola (TaTS) ja [3] Liisa Vehviläinen (ÅLK) sekä [4] Bea Kivikoski ja [6] Peppi Ramstedt. Molemmissa ottelupareissa alemmaksi sijoitetut pelaajat pääsivät juhlimaan voittoja. Vehviläinen sai revanssin Eerolasta, joka oli voittanut hänet alle kuukausi sitten käydyssä Lahden Finnish Tourin finaalissa, eräluvuin 7-5, 6-2. Ramstedt puolestaan jatkoi yllätyksiään voittamalla Kivikosken 6-4, 6-2 – puolivälierässä hän voitti toiseksi sijoitetun Lotta Heiskasen (TaTS). Loppuottelusta muodostui tasaväkinen kahden erän koitos, jossa nähtiin vahvojen peruslyöntien juhlaa. Vehviläinen onnistui lopulta hieman paremmin ja otti SM-kullan lukemin 7-6, 6-3.

Peppi Ramstedt, HVS, ja Liisa Vehviläinen, ÅLK

Poikien kaksinpelissäkään eivät kärkisijoitetut pelaajat juhlineet. Sijoittamaton karsinnan kautta pääsarjaan noussut Roni Hietaranta tiputti matkalla finaaliin neljänneksi sijoitetun Jason Sormusen (TCT), kahdeksanneksi sijoitetun Aleksi Löfmanin (HVS) ja ykköseksi sijoitetun Patrick Stenforsin (PVS). Alakaaviosta loppuotteluun marssi ilman erätappioita kova syöttöinen kuudenneksi sijoitettu Smashin Hermanni Tiainen. Tiainen voitti puolivälierässä Oliver Saarisen (ETS) ja välierässä veljensä seitsemänneksi sijoitetun Jussi Tiaisen (Smash). Loppuottelussa erinomaisesti liikkunut ja varmasti pelannut Hietaranta nappasi SM-mestaruuden erin 6-3, 6-3.

Tyttöjen kaksinpeli
 [3] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [6] Peppi Ramstedt, HVS 7-6, 6-3

Poikien kaksinpeli
Roni Hietaranta, HVS – [6] Hermanni Tiainen, Smash 6-3, 6-3

TULOKSET

Kaksikot Hietaranta/Rikkonen ja Blomqvist/Ramstedt nelinpelien valtiaat

Nelinpelien loppuotteluissa nähtiin molemmissa sarjoissa tiukat taistot kultaisista mitaleista. Tyttöjen finaalissa kohtasivat sijoittamattomat HVS-Tenniksen Clarissa Blomqvist/Ramstedt ja Åbo Lawn-Tennis Klubbin Fanny Törn/Vehviläinen. Blomqvist ja Ramsted käänsivät ottelun itselleen hävityn ensimmäisen erän jälkeen lukemin 4-6, 6-3, 10-6. Myös poikien puolella nähtiin nousu hävityn avauserän jälkeen, kun toiseksi sijoitetut Roni Rikkonen (TaTS)/Roni Hietaranta (HVS) voittivat sijoittamattomat Otto Koiviston (OVS) ja Tuomas Rikkosen (ÅLK) 2-6, 6-2, 10-4.

Tyttöjen nelinpeli
Clarissa Blomqvist/Peppi Ramstedt, HVS – Fanny Törn/Liisa Vehviläinen, ÅLK 4-6, 6-3, 10-6

Poikien nelinpeli
[2] Roni Rikkonen, TaTS/Roni Hietaranta, HVS – Otto Koivisto, OVS/Tuomas Rikkonen, ÅLK 2-6, 6-2, 10-4