18-vuotiaiden SM-kilpailut: Antinheimo ja Scharlin kaksinpelimestareiksi

9.7.2020  |  19:08  |  Raportit

18-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut pelattiin Tampereen Pyynikillä. Pyynikin upeissa puitteissa kruunattiin tuplamestariksi 17-vuotias Oskar Antinheimo (HVS) ja tyttöjen kaksinpelin kultaan ylsi yllättäjä 15-vuotias Sade Scharlin (HVS). Turnausjärjestäjänä toimi Tennis Club Pyynikki.

Tyttöjen kaksinpelifinaalissa olivat vastakkain turnauksen yllättäjät seitsemänneksi sijoitettu Scharlin ja neljänneksi sijoitettu Emelie Gabran (HVS). Scharlin voitti välierässä viidenneksi sijoitetun Annika Hakovirran (ÅLK) 6-4, 6-0 ja Gabran yllätti ykkössijoitetun Emma Eerolan (TaTS) 7-6, 2-6, 6-4. Finaalista muodostui kolmieräinen ja sen vei lopulta Scharlin 6-2, 1-6, 6-2.

– Tämä on ensimmäinen kaksinpelin SM-kultani 18-vuotiaissa – olen todella iloinen kultamitalista. Finaali oli hyvä. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pelasin minä hyvin ja puolestaan Emelie oli toisessa erässä todella hyvä, kommentoi tyytyväinen Scharlin.

Tyttöjen nelinpelifinaalissa toiseksi sijoitetut Hakovirta/Ella Tuomela (ETS) voittivat kärkisijoitetut Eerola/Asta Miettinen (ÅLK) 6-2, 6-2.

Poikien puolella saatiin siis tuplamestari, kun Antinheimo tuuletti niin kaksin- kuin nelinpelin mestaruuksia. Ykköseksi sijoitettu Antinheimo hallitsi kaksinpelitapahtumia ottelusta toiseen. Loppuottelussa hän voitto toiseksi sijoitetun Oliver Saarisen (ETS) 6-1, 6-1. Pronssimitalit menivät Oskar Stumpfille (HLK) ja Otto Leikolalle (HVS).

– Nyt on hyvät tunnelmat. Pelasin kaikissa otteluissani todella stabiilisti ilman suurempia notkahduksia ja saman aikaisesti pidin yllä aggressiivista peliäni, kertoi Antinheimo.

Scharlinin tavoin kyseessä oli Antinheimon ensimmäinen 18-vuotiaiden kaksinpelin SM-kulta.

Nelinpelissä Antinheimon parina oli Tuomas Rikkonen (ÅLK). Ykköseksi sijoitettu pari taisteli loppuottelussa voiton neljänneksi sijoitetusta duosta Juho-Eric Biggs (SVS)/Oliver Byskata (ÅLK) 6-3, 3-6, 10-3.