Aluekilpailut

Tennisliiton jäsenseurat voivat hakea järjestettäväkseen alueellisia 8 pelaajan juniorikilpailuja aikavälille 15.3.-30.4.2021 perusvaiheen alueille. Toukokuusta alkaen alueelliset 8 pelaajan kilpailut (juniorit ja aikuiset) ovat sallittu ulkona kaikissa sairaanhoitopiireissä, joissa se on viranomaispäätösten puitteissa mahdollista. Toimintaa voi hakea järjestettäväksi viranomaisten ja Olympiakomitean ohjeistukset huomioiden, huolehtien sairaanhoitopiirien ohjeistuksista. 

Kilpailuformaatti: Kilpailu voidaan järjestää korkeintaan kahdeksalle pelaajalle. Katso yltä junioreiden ja aikuisten kisojen aukeaminen. Formaattina suosittelemme puolen päivän kilpailua, joka kestää 5-6 tuntia. Ottelut pelataan Fast four -säännöillä. Esimerkki:

8 pelaajan cup-kaavio 
– Sijoitetaan kaksi
– Kaavio pelataan kahteen suuntaan
– Fast4-säännöllä
– Kaikille vähintään kaksi ottelua
– Varauduttava pelaamaan otteluita ilman lepoaikaa

Pelattaessa puolen päivän kilpailu, voidaan yhteen päivään ajoittaa halutessaan kaksi eri kilpailua, jotka eivät ajallisesti mene päällekkäin.
Kilpailunjärjestäjän tulee kirjata kilpailukutsuun selkeästi pelitapa ja kilpailun kesto, sekä sairaanhoitopiiri, jonka sisältä pelaajat voivat osallistua. 

Kilpailun hakeminen: Kilpailut haetaan TennisÄssän kautta. Kilpailun nimeen tulee kirjata loppuun sulkeisiin mikä sairaanhoitopiiri on kyseessä. Esimerkki nimestä: LVS:n P12 aluekilpailu (Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri) 

Kilpailun myöntäminen: Kilpailut myönnetään kalenteriin maanantaisin, vajaa kaksi viikkoa ennen kilpailun alkua. Esimerkiksi 20.3. järjestettävä kilpailu myönnetään kalenteriin 8.3. Kun kilpailu on myönnetty, tulee järjestäjän kirjata kisakutsuun heti tarvittavat lisätiedot (esim. luokkaan otetaan mukaan 8 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä).  

Kilpailun järjestäminen: Kilpailunjärjestäjän vastuulla on tarkistaa, että kaikkien kilpailuun mukaan otettavien pelaajien varsinainen edustusseura on samalta sairaanhoitopiiriltä kuin järjestävä seura. Järjestäjän vastuulla on valvoa kilpailupaikalla turvallisuutta ja noudattaa valtion, sairaanhoitopiirin ja Tennisliiton koronaohjeita. Kilpailuviikon maanantaina tarkistetaan vielä, että alueella on mahdollista järjestää kilpailu – tarvittaessa kilpailu perutaan. Kilpailunjärjestäjälle voidaan määrätä tarkoituksellisesta ohjeiden rikkomisesta 100€ sakko/rike.

Kilpailulupamaksu: 2e/osallistuja/luokka 

Sairaanhoitopiirit: Alueelliset suositukset ja eri sairaanhoitopiirit kaupunkeineen – katso täältä.