Micke Kontinen tasoitti DC-ottelun 1-1:een

1.2.2013  |  18:27

Suomen maajoukkueen ykkösenä pelaava Micke Kontinen tasoitti Bulgarian ja Suomen välisen Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelun 1-1:een voittamalla Bulgarian kakkosen, Alexander Lazovin suoraan kolmessa erässä luvuin 7-6(4), 6-3, 6-4.

Ensimmäisessä erässä ratkaisu syntyi vasta tie-breakissa, jonka Micke voitti luvuin 7-4. Toinen erä alkoi hänen syötöllään, jonka Lavoz mursi, mutta kauan ei Lazov ehtinyt siitä riemuita. Kontinen otti vastamurron ja erä etenee hänen tahtiinsa. Toisen murron Micke ottaa pelin kahdeksannessa pelissä ja menee 5-3 johtoon ja sinetöi erävoiton 6-3 pitämällä oman syöttönsä.
Kolmannesta erästä muodostui tasainen; tilanteessa 4-4 Micke Kontinen murtaa Lazovin syötön ja pääsi syöttämään otteluvoitosta 5-4 johtoasemassa. Siinä hän onnistui viedän erän 6-4.

-Hyvä peli kokonaisuutena, totesi Micke Kontinen puhelimessa Sofiasta. – En odottanut täydellisyyttä itseltäni, kun on monien loukkaantumisten takia vähän otteluita alla, mutta sain sellaisen pelin aikaiseksi, jota lähdin hakemaan.
Micke Kontinen ja bulgarialaisvasuri Alexander Lazov olivat aiemmin kohdanneet pari kertaa nelinpelissä.
-En suoraan sanoen muistanut niistä mitään erityistä, naurahti Micke. – Nelinpeli on muutenkin eri peli.
Vaikka ottelu oli varsin tasainen, Micken voitto tuli suoraan kolmessa erässä.
-Mielestäni kontrolloin ottelua koko ajan, eikä se mennyt missään vaiheessa hänen säännöllään, kertoi Micke. – Takaa pelatessaan hän oli perusvarma, mutta pääsin hyvin hyödyntämään hänen kakkossyöttöjään.

Tämä oli Micke Kontisen kolmas DC-maaottelussa pelattu kaksinpeli ja ensimmäinen voitto. Se tuli hienolla tavalla, suoraan kolmessa erässä, ja tärkeässä paikassa: Bulgaria – Suomi -ottelun lauantaiseen nelinpeliin lähdetään tasatilanteessa 1-1.
Suomi on nimennyt nelipeliin Micken veljen Henrin sekä Harri Heliövaaran. Bulgarialta pelaavat – ainakin alustavasti on ilmoitettu – Dimitar Kuzmanov ja Tihomir Grozdanov.