Jarkko jatkoon Montpellierissä – vastassa Davydenko

5.2.2013  |  16:32

Jarkko Nieminen

Jarkko Nieminen (ATP 64) otti tunnissa ja kolmessa minuutissa voiton ranskalaiskarsija Florent Serrasta (ATP 144) ATP250-turnauksen kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella tiistai-iltapäivällä Montpellierissä, Ranskassa.
Jarkon voittolukemat olivat 6-3, 6-2.
Tänä vuonna 32 vuotta täyttävät miehet kohtasivat nyt jo kahdeksannen kerran. Serra johtaa tilastoa voitoin 5-3.  Jarkon voitot ovat tämän lisäksi tulleet vuoden 2005 ATP Challengerista Prostejovista ja vuodelta 2010 Montpellierin turnauksesta.
Toisella kierroksella Jarkko kohtaa viidenneksi sijoitetun Venäjän Nikolai Davydenkon (ATP 37), joka hänkin täyttää tänä vuonna 32 vuotta.
Jarkko ja Davydenko ovat olleet vastatusten tätä ennen kuusi kertaa venäläisen johtaessa voittoja 4-2. Jarkon voitot ovat vuodelta 2003 Australian ja Italian avoimista.
Alun perin Jarkon piti kohdata ykkössijoitettu Tsekin Tomas Berdych, mutta tämä vetäytyi kisasta oikean ranteen kipeytymisen vuoksi. Berdych pelasi viime lauantaina Davis Cupin historian pisimmän nelinpeliottelun (7 tuntia 2 minuuttia) Lukas Rosol parinaan. Sunnuntaina Berdych voitti ottelussa Sveitsiä vastaan Stanislas Wawrinkan neljässä erässä, ja sinetöi sillä Tsekin voiton.
Tämä on Jarkon kolmas kerta Montpellierin turnauksessa. Hän eteni sekä vuonna 2010 että vuonna 2012 puolivälieriin.