Heliövaara/Glasspool hävisi puolivälierissä Monte Carlossa

14.4.2023  |  15:30  |  Raportit

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-11) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-11) taipuivat Monte Carlon Masters 1000 -kilpailun puolivälierissä. Voittoa juhli Romain Arneodo (nelinpelin ATP-89)/Sam Weissborn (nelinpelin ATP-105) lukemin 2-6, 6-7(3).

ATP MASTERS 1000 | MONTE CARLO

Heliövaara/Glasspool oli hankaluuksia ottelun alussa. Avauserässä nähtiin yhteensä kaksi syötönmurtoa Arneodo/Weissborn parilta. Villillä kortilla turnaukseen päässyt pari onnistui ensimmäisen erän kolmannessa pelissä murtamaan Heliövaaran syötön ja toistamiseen suomalaisen syöttäessä 4-2 tilanteessa. Kahden syötönmurron turvin Arneodo/Weissborn sinetöivät ensimmäisen erän 6-2 kolmessakymmenessä minuutissa.

Toinen erä oli kuin kopio ensimmäisestä erästä seitsemänteen peliin asti. Ensin Arneodo/Weissborn onnistuivat kahdesti murtamaan Heliövaaran syötön, jonka jälkeen 5-2 tilanteessa pari pääsi syöttämään paikasta välierissä. Sisuuntunut Heliövaara/Glasspool ei kuitenkaan luovuttanut ja onnistui nostamaan tasoa sekä tasoittamaan lukemat tulostaululla. Heliövaara onnistui myös viidennellä yrittämällä omassa syöttövuorossaan ja suomalais-brittiläinen pari siirtyi erässä 6-5 johtoon. Arneodo/Weissborn venytti ratkaisun kuitenkin tie-breikkiin, jonka he onnistuivat viemään nimiinsä 7-3.

Yllätyspari juhli näin välieräpaikkaa suoraan kahdessa erässä. Monte Carlon Masters 1000 -kilpailu oli Heliövaara/Glasspool parin kauden ensimmäinen kilpailu massakentillä.

”Ei tänään ollut meidän päivä. Vastustajat pelasivat kotiyleisön edessä aika hyvässä hurmoksessa. Homma oli heidän kontrollissa lukuunottamatta meidän toisen erän pientä nousua. Siinä mielessä harvinainen ottelu, että vastustajan taso määritteli lopputuloksen, eikä meillä ollut niin paljoa kontrollia”, avasi Heliövaara.

Tarkkasilmäiset katsojat ovat nähneet Heliövaaran peliotteissa pientä varovaisuutta ja liikkeessä vajavaisuutta. Heliövaara kertoo kyseessä olleen tuttu selkävamma.

”Sunnuntaina treenien aluksi selkä veti täyden krampin; sama mikä kävi Australian avoimissa. Se oli täysi ihme, että pystyin tiistaina pelaamaan ja voittamaan. Nyt lähestyn jo normaalimpaan, mutta selvästi vielä krampin puolella koko alaselkä ja se vie tehoja. Siinä mielessä positiivinen fiilis, että voitimme kaksi matsia, vaikka en ollut täydessä iskussa.”

”Täytyy lisätä entisestään rutiineja ettei tätä tapahtuisi. Ensi viikolla varmasti ihan täydessä iskussa.”

Seuraava uutinen: Jo kauden viides… →