Laine ja Timonen kohtaavat toisella kierroksella Savitaipaleella

30.7.2014  |  17:49

Villin kortin saaneet Elina Joronen ja Nanette Nylund avasivat suomalaispelaajista Savitaipale Ladies Openin, naisten 10.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin tiistaina Savitaipaleella.
Elina kohtasi venäläiskarsija Natalia Belovan, joka menetti vain pelin kummassakin erässä. Belgian Helene Scholsen (WTA 1088) puolestaan kukisti Nanetten.
Keskiviikkona avausottelunsa pelasivat muut suomalaiset.
Ammattilaiskentillä Roosa Timonen ja karsinnasta pääsarjaan noussut Kristina Parviainen eivät olleet tätä ennen kohdanneet kertaakaan. Kansallisella tasolla viimeisen kahden vuoden aikana he ovat olleet kuitenkin vastakkain kuusi kertaa. Roosa johtaa keskinäisiä 4-2; kaksikon kolme viimeistä ottelua on päättynyt Roosa Timosen voittoon. Savitaipaleella ottelun ensimmäinen erä oli tasaväkinen ja eteni tie-breakiin asti, jonka Roosa voitti 7-3. Toisessa erässä Kristina ei enää saanut itsestään parasta irti, vaan Roosa voitti erän 6-0.
Toisella kierroksella Roosa Timonen kohtaa Tampereella puolivälieriin edenneen, neljänneksi sijoitetun Emma Laineen (WTA 813), joka voitti Valko-Venäjän Anita Safronenkan (WTA 1166). Ensimmäisen erän alku oli tasaväkinen, mutta sitten Emma vei erän 6-3 ja meni nopeasti toisessa erässä 5-1 johtoon. Safronenka ei antanut periksi, vaan mursi Emman syötön ja sinnitteli pitkään omassa syötössään, jonka Emma lopulta onnistui murtamaan ja viemään erän 6-2.
Mia Eklundin (WTA 923) arpa oli heittänyt Venäjän Liubov Vasilyevaa (WTA 720) vastaan. Heidän aiemmassa kohtaamisessaan vuonna 2010 OrtoLääkärit Openissa, naisten 25.000$ ITF-kisassa Vasilyeva oli voittanut Mian 6-1, 6-1. Savitaipaleellakin Vasilyeva menetti naisten kohtaamisessa vain kaksi peliä, hänen voittonsa tuli luvuin 6-2, 6-0.
Villin kortin saanut Milka-Emilia Pasanen kohtasi, ensimmäisen kerran, Norjan Caroline Rohde-Moen (WTA 1088). Ensimmäisessä erässä 5-4 johtoasemassa Milka-Emilia pelasi terävästi, mursi Rohde-Moen syötön ja vei erän 6-4. Toisessa erässä Milka-Emilia mursi norjalaisen syötön kerran, muttei pystynyt pitämään omaansa kertaakaan, joten erä meni Rohde-Moelle 6-1. Kolmannesta erästä tuli varsinainen trilleri kummankin taistellessa viimeiseen asti. Pidemmän korren veti sitten Rohde-Moe voittaessaan ratkaisevan erän 7-5.
Kahdeksanneksi sijoitetulla Ukrainan Diana Bogoliyllä (WTA 904) oli vastassaan Tanja Tuomi. Ukrainalainen vei ottelun luvuin 6-2, 6-3.

Suoraan rankingillaan pääsarjaan päässeistä suomalaisista Ella Leivo (WTA 1044) kohtaa Viron Eva Paalman (WTA 978), joka on voittanut Ellan kahdesti aiemmin, tosin jo vuonna 2010 juniorien ITF-kisassa. Ottelu alkoi tasaisena, mutta Paalma otti ohjat käsiinsä ja vei ensimmäisen erän 6-3. Toisessa erässä hän jatkoi hyvää menoaan, johti erää 3-0 ja 5-1, mutta Ella taisteli 3-5 tilanteeseen.  Seuraavassa pelissä Paalma ratkaisi erävoiton nimiinsä luvuin 6-3.

Savitaipale Ladies Open
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
27.7.-3.8.2014 Savitaipale
1.kierrosta: Natalia Belova Venäjä (karsija) – Elina Joronen (villi kortti) 61 61, Helene Scholsen Belgia – Nanette Nylund (villi kortti) 62 62, Liubov Vasilyeva Venäjä (3.) – Mia Eklund 62 60, Diana Bogoliy Ukraina (8.) – Tanja Tuomi (villi kortti) 62 63, Caroline Rohde-Moe Norja – Milka-Emilia Pasanen (villi kortti) 46 61 75, Roosa Timonen – Kristina Parviainen (karsija) 76(3) 60, Emma Laine – Anita Safronenka Valko-Venäjä 63 62, Eva Paalma Viro – Ella Leivo 63 63

Seuraava uutinen: Parmas N40-luokkavoittoon Hangon… →