Nieminen kohtaa Phaun US Openissa

31.8.2005  |  10:30

Jarkko nousi tappioasemasta

Karol Beckillä oli voiton avaimet jo lähes taskussa US Openin ensimmäisen kierroksen ottelussaan Jarkko Niemistä vastaan tiistaina New Yorkissa. Nieminen johti erissä 2-1 (6-4, 2-6, 7-5), kun slovakki vei kymmenen peliä peräkkäin. Neljäs erä meni Beckille 6-0 ja viidettä, ratkaisevaa erää hän johti jo 4-0.
Nieminen nousi ahdingosta 7-5 erävoittoon ja eteni US Openin toiselle kierrokselle, toisen kerran uransa aikana. Hän koki ensimmäisen kierroksen tappiot New Yorkissa vv. 2002 ja 2004.
Nieminen kohtaa seuraavaksi Saksan Björn Phaun, joka pääsi lucky loserina pääsarjaan polvivamman vuoksi kisasta vetäytyneen viidenneksi sijoitetun Marat Safinin tilalle. US Openin karsintojen viimeisellä kierroksella Phau hävisi 4-6, 5-7 Chilen Paul Capdevillelle. Phau voitti pääsarjan ensimmäisellä kierroksella maanmiehensä Alexander Poppin 6-1, 6-3, 6-3.
Nieminen ja Phau kohtaavat nyt neljännen kerran. Vuonna 2003 Phau voitti Niemisen IPP Openin toisella kierroksella Helsingissä, mutta viime vuonna Nieminen kukisti Phaun sekä Shanghain ATP-turnauksen että Bratislavan ATP Challengerin ensimmäisellä kierroksella.
Nieminen on mukana myös miesten nelinpelissä, jossa hänen parinaan on Hollannin Rogier Wassen. Pari kohtaa ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun australialaisparin Wayne Arthurs/Paul Hanley.
Emma Laine pelaa toisen kierroksen ottelunsa Italian Francesca Schiavonea (25.) vastaan keskiviikkoiltana neljästä pääareenasta pienimmällä. Ottelu on kentän viides, ensimmäinen alkaa kentällä klo 18 Suomen aikaa.

Seuraava uutinen: Kiuru juniorien ITF-kisassa… →