Laine Tashkentiin, Nieminen Tokioon

2.10.2005  |  17:30

Emma ja Jarkko jatkavat turnausmatkojaan Aasiassa

Suomen tenniksen kärkinimet Emma Laine ja Jarkko Nieminen pelaavat alkavalla viikolla Aasiassa, Laine (WTA 84) 140.000$ WTA Tour-turnauksessa Tashkentissa, Uzbekistanissa ja Nieminen 765.000$ ATP-turnauksessa Tokiossa.
Laine on Tashkentissa pääsarjassa ja neljänneksi sijoitettu. Hän kohtaa ensimmäisellä kierroksella Valko-Venäjän Anastasija Yakimovan (WTA 108). Samanikäiset pelurit kovat kohdanneet kahdesti aiemmin ja voitot ovat 1-1. Yakimova voitti Laineen 2004 Pietarin 50.000$ ITF-turnauksen finaalissa kolmessa erässä, Laineen voitto Yakimovasta on tältä vuodelta Dinanin 75.000$ ITF-turnauksesta Ranskasta, jossa hän oli toisella kierroksella luvuin 6-3, 7-5 parempi.
Nieminen (ATP 42) on Japanin avoimissa tennismestaruuskilpailussa seitsemänneksi sijoitettu ja suoraan toisella kierroksella, jolla kohtaa voittajan ottelusta Go Soeda Japani – Rainer Schüttler Saksa.
Nieminen oli Tokiossa viime vuonnakin, mutta hävisi ensimmäisellä kierroksella Tshekin Bohdan Ulihrachille.