Laaksonen voitti ITF-pistekisan Bulgariassa

22.4.2007  |  14:10

Nelinpelin voiton veivät Laaksonen ja Henrik Sillanpää

HyTS:n Henri Laaksonen, 15, voitti viikonloppuna poikien kaksin- ja nelinpelissä yhdessä TaTS:n Henrik Sillanpään kanssa juniorien ITF-pistekisassa , Kenana Cupissa, Haskovossa Bulgariassa.
Ensimmäisellä kierroksella sijoittamaton Laaksonen (ITF-ranking 624) voitti Ruotsin Jonathna Kidanen (ITF 713), toisella kakkoseksi sijoitetun Makedonian Tomislav Jotovskin (ITF 413), puolivälierissä bulgarialaiskarsija Sarfin Grozevin (ITF 1246), välierissä Itävallan Tristan-Samuel Weissbornin (ITF 986) ja loppuottelussa kahdeksanneksi sijoitetun Makedonian Shendrik Dearin (ITF 536). TaTS:n Henrik Sillanpää eteni kisan puolivälieriin ja voitti toisella kierroksella kisan seitsemänneksi sijoitetun Ruotsin Jonathan Greczulan.
Tämä oli Laaksosen neljäs juniorien ITF-pistekisa. Viime lokakuussa hän pelasi ensimmäisen kisansa, Nokia Junior Cupin Vierumäellä, jossa hävisi avasuottelunsa. Tämän vuoden helmikuussa hän eteni Helsingissä IPP Junior Openissa välieriin ja maaliskuussa Kramforsissa Ruotsissa karsintojen kautta puolivälieriin.
Laaksonen ja Henrik Sillanpää, 16, pelasivat nyt kolmannen ITF-pistekisan parina ja ottivat ensimmäisen voittonsa. Turnauksen puolivälierissä suomalaiset voittivat kisan ykkössijoitetut itävaltalaiset Ricardon Belottin ja Walter Kubickan suoraan kahdessa erässä.
Ensi viikolla pojat jatkavat kilpailuja Bulgariassa. He ovat mukana neljännen kategorian ITF-pistekisassa Plovdivissa.
(RN)

Juniorien ITF-pistekisa (5.kategaria)
Haskovo, Bulgaia 16.-22.4.

1.kierrosta: Henri Laaksonen – Jonathan Kidane Ruotsi 61 61, Henrik Sillanpää – Ricardo Belotti Itävalta 63 62
2.kierrosta: Laaksonen – Tomislav Jotovski Makedonia (2.) 63 75, Sillanpää – Jonathan Greczula Ruotsi (7.) 64 26 64
Puolivälieriä: Laaksonen – Serafim Grozev Bulgaria (karsija) 46 62 64, Dominik Wirlend Itävalta (karsija) – Sillanpää 64 60
Välieriä: Laaksonen – Tristan-Samuel Weissborn Itävalta 61 61
Loppuottelu: Laaksonen – Shendrit Deari Makedonia (8.) 75 64

Nelinpeli
1.kierrosta: Henri Laaksonen/Henrik Sillanpää – Miroslav Atanaov/Joseph Kasnets USA (villi kortti) 60 62
Puolivälieriä: Laaksonen/Sillanpää – Ricardo Belotti/Walter Kubicka Itävalta (1.) 63 64
Välieriä: Laaksonen/Sillanpää – Gibril Diarra/Phillip Kiss Itävalta 62 64
Loppuottelu: Laaksonen/Sillanpää – Maximilian Neuchrist/Tristan-Samule Weissborn Itävalta 64 16 62

Seuraava uutinen: Nieminen 6.sijoitettu Barcelonassa… →