LähiTapiola Street Tennis kiertue 2017

Kevään 2017 LähiTapiola StreetTennis -kiertue on saatettu onnistuneesti päätökseen. Tähänastisista laajimmalla kiertueella paikalliset seurat vierailivat yhteensä 118 koululla ja muutamalla päiväkodilla. Tapahtumia järjestettiin 43 paikkakunnalla pohjoista Rovaniemeä ja eteläistä Hankoa myöten, jossa myös kiertueen kummipelaaja Henri Kontinen kävi haastamassa lapsia tarkkuuslyöntikisaan.

– Minulle oli siisteintä nähdä se, kun lapset nauttivat ja juoksivat pallon perässä kuin viimeistä päivää. Oli ilo saada olla tapahtumassa mukana. Toivon, että yhä useampi suomalaislapsi löytää kiertueen kautta tenniksen ja uuden harrastuksen, Kontinen sanoo.

StreetTennistä kokeilemaan pääsi kouluilla yhteensä noin 15 000 lasta. Lisäksi seurat kutsuivat perheitä kylään pitämällä ilmaisia StarttiTennis-päiviä omilla harjoituskentillään 15 paikkakunnalla.

– Street Tennis -kiertue kasvaa, näkyy ja kuuluu vuosi vuodelta enemmän. Kiertue on oppinut sitomaan paikalliset tennisseurat ja koulut toimivalla tavalla yhteen. Konsepti on LähiTapiolan arvojen mukainen, sillä haluamme olla liikuttamassa lapsia ja nuoria. Oli myös mukavaa, että LähiTapiolan tukema Urheilumuseo renkailla -tapahtuma vieraili muutamilla kouluilla samaan aikaan Street Tenniksen kanssa, LähiTapiolan yhteiskuntasuhteista ja sponsoroinnista vastaava johtaja Arto Heinonen sanoo.

Toivottua vaihtelua

Toimintaa pyörittivät Suomen Tennisliiton kiertuemanagerit sekä joukko valmentajia 33 tennisseurasta. Mukaan mahtui sekä monta vuotta kouluja kiertäneitä konkareita että ensikertalaisia. Ensimmäistä kertaa mukana ollut TVS-tenniksen valmentaja Jani Laaksonen oli tyytyväinen Turun kouluilla saamaansa vastaanottoon.

– Minut oikeastaan yllätti tapahtumien iloinen meininki; mutrusuita ei juuri näkynyt. Osalta lyönti lähti kuin luonnostaan ja pelaaminen sujui. Olisikin ollut mukavaa pelailla hieman pitempään ryhmien kanssa, nyt vaihdot olivat nopeita. Tennis toi varmasti toivottua vaihtelua oppilaille, joiden kouluissa sitä ei paljoa pelata. On hyvä, että tennistä tehdään tällä tavalla tutuksi, Laaksonen sanoo.

Samoilla linjoilla oltiin myös Seinäjoen Tennisseurassa, jolle tapahtumat ovat tuttuja jo neljän vuoden ajalta.

– Meno oli innostunutta ja rentoa. Koululaiset tutustuivat tennikseen innoissaan ja myös ohjaajilla oli kivaa, muisteli itsekin neljättä vuotta mukana ollut Jouni Metsämäki, joka uskoo seuransa lähtevän jatkossakin kouluvierailuille.

– LähiTapiola StreetTennis on loistava tapa saada uusia harrastajia tennikseen ja seuratoimintaan. Ilman tätä kiertuetta emme millään tavoittaisi noin isoa määrää junioreita muutaman päivän aikana! Kesätoiminta STS:lla on tänäkin kesänä paljon vilkkaampaa LähiTapiola StreetTenniksen ansiosta.

Koulut kiittävät

Myös kouluilla oltiin tyytyväisiä tapahtumiin, joita järjestettiin pääosin kaikenkokoisissa koulusaleissa, mutta myös tennishalleilla. Sään salliessa tai salin puutteessa pelattiin koulujen asfalttipihoilla tai vaikkapa nurmikentillä. Monet opettajat ihmettelivät, kuinka paljon toimintaa mahtuu pieneenkin koulusaliin. He saivat samalla ideoita eri-ikäisten oppilaiden kanssa pelaamiseen. Myös Wilsonin minitennismailat ja koottavat verkot herättivät kiinnostusta.

– Olemme harkinneet tennismailojen ja siirreltävien verkkojen hankkimista välituntikäyttöön, ja tämä vierailunne vie sitä projektia varmasti eteenpäin, kertoi neljännen luokan opettaja Turun Martin koulusta.

Lisää tennistä, mailoja ja liikettä kiertue tavoitteleekin niin kouluille kuin seuroihin. Kiitos LähiTapiolalle, Wilsonille ja kaikille mukana olleille seuroille, ohjaajille, opettajille ja lapsille.

Lue lisää: www.streettennis.fi