Business Tennis säännöt

1 Kilpailun tarkoitus
Business Tenniksen tarkoituksena on edistää tennispelin harrastusta yritysten, julkisten laitosten, virastojen ja rekisteröityjen yhdistysten (jäljempänä ”yritykset”) vakinaisten työntekijöiden keskuudessa.

2 Kilpailun ajankohta, järjestäjä, luokat, osallistumisoikeus
Business Tennis kilpaillaan sisäkentillä kerran vuodessa. Kilpailut järjestää Suomen Tennisliitto tai sen toimeksiannosta jokin Liittoon kuuluva seura.

Kilpailu pelataan nelinpelinä.

Kilpailussa on seuraavat luokka

– miesten avoin luokka
– miesten kilpasarja
– miesten harrastajasarja
– naisten avoin luokka
– naisten harrastajasarja sekä Invitational sekajoukkuesarja

Miesten kilpasarjaan saavat osallistua pelaajat, joiden taso on ilmoittautumisajankohdan tasoluettelossa korkeintaan B-luokassa. Harrastesarjaan saa osallistua nainen tai mies, jonka taso on C-luokassa tai alempana. Nainen saa osallistua miesten luokkaan.

Invitational sekajoukkuesarjaan voi osallistua nainen tai mies, jonka taso on B-luokassa tai alempana. Joukkueet saavat olla mies-, nais- tai sekajoukkueita. Pelaajien ei tarvitse olla samasta yrityksestä (huom! kohta 7).

Tasolautakunta tarkistaa pelaajien tasot. Mikäli pelitaso katsotaan korkeammaksi kuin tasoluettelon taso, voi tasolautakunta siirtää pelaajan harrastesarjasta kilpasarjaan. Tästä ilmoitetaan pelaajalle hyvissä ajoin.

3 Kilpailun arvo
Kilpailun voittajat julistetaan Business tenniksen Suomen mestareiksi kaikissa kilpailuluokissa erikseen.

4 Osanottoilmoitus, osanottomaksut
Osanottoilmoitus on tehtävä kilpailukutsussa määrätyllä tavalla. Osanottomaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen. Osanottomaksun ilmoitetaan kilpailukutsussa.

5 Arvonta ja kilpailumuoto
Joukkueet jaetaan sarjoittain kolmen parin alkulohkoihin. Lohkoissa pelataan kaikki kaikkia vastaan. Jatko-ottelut pelataan cupkaaviossa. Jokaisen lohkon ykkönen pelaa mestaruudesta omassa cup-kaaviossaan, lohkojen kakkoset omassa cup-kaaviossaan ja kolmoset omassaan. Liiton kilpailusääntöjen mukainen arvonta toimitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Jokaiselle parille taataan vähintään kolme ottelua.

6 Pelitapa
Arvonnassa toisiaan vastaan joutuneet yritykset pelaavat vastakkain yhden nelinpelin. Ottelu alkaa 5 minuutin pallottelulla. Alkulohkossa pallottelua seuraa yhden erän mittainen ottelu no-add pistelaskulla. Alkulohkon otteluita voidaan tarvittessa lyhentää niin, että tiebreak pelataan jo tilanteessa 5-5.

Alkulohkojen jälkeen pelattavissa cup-kaaviossa ottelut pelataan aikapelin sijaan yhden erän mittaisina otteluina.

7 Yrityksen edustajat, edustamisoikeus
Yrityksen tulee ilmoittautuessaan nimetä edustajansa/pari ja luokka johon joukkue osallistuu. Yrityksestä voi osallistua useampi eri joukkue/pari. Yritys voi ilmoittaa pelaajavaihdoksesta viikkoa ennen kilpailun alkua.

Business Tennikseen osallistuvaa yhteisöä saavat edustaa ne, jotka ovat työsopimuslain mukaisessa työsuhteessa osallistuvaan yhteisöön, yhteisön toimitusjohtajat sekä virkasuhteessa yhteisöön olevat henkilöt.

Yrityksen edustamisoikeus on vain sillä, joka on vähintään kolmen kuukauden ajan välittömästi ennen ilmoittautumisajan päättymistä ollut päätoimisesti yrityksen palveluksessa.

8 Liiton kilpailumääräykset
Muilta osin noudatetaan Liiton kilpailumääräyksiä.

9 Erimielisyydet
Business Tennistä koskevat erimielisyydet ratkaisee kilpailupäällikkö. Ratkaisuista ei ole valitusoikeutta.

10 Sääntömuutokset
Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä vain STL:n hallitus.