Emil Ruusuvuori turnausvoittoon Tali Openissa

18.11.2017  |  19:43

Emil Ruusuvuori saavutti uransa ensimmäisen ammattilaisturnausvoiton Tali Openissa Helsingissä.

Suomalaisen tenniksen suurlupaus Emil Ruusuvuori jatkoi voittokulkuaan Talin Tenniskeskuksessa myös lauantaina ja nappasi kotikentällään mestaruuden miesten 25 000 dollarin Tali Open -turnauksessa Helsingissä.

Uran ensimmäinen ammattilaisturnausvoitto varmistui, kun Ruusuvuori, 18, kukisti loppuottelussa kolmanneksi sijoitetun Venäjän Evgeny Karlovskiyn (ATP-334) tasan puolentoista tunnin kamppailun jälkeen lukemin 4-6, 6-0, 6-1.

– Tuntuu ihan mahtavalta! Ei paljon parempaa lopetusta vuodelle voisi toivoa, Ruusuvuori riemuitsee nimikirjoitusten jakamisen lomassa.

Ruusuvuori jyräsi mestaruuteen voittamalla 11 peliä peräkkäin

Villin kortin turnauksen pääsarjaan saanut Ruusuvuori hävisi perjantain välieräottelun tavoin finaalin ensimmäisen erän, mutta paransi peliään ottelun edetessä. Suomalainen jakoi tunnustusta myös 23-vuotiaalle Karlovskiylle, joka pelasi avauserässä vahvasti.

Kun Ruusuvuori onnistui heti toisen erän alussa murtamaan Karlovskiyn syötön, hän sai pelinsä toimimaan ja veikin erän 25 minuutissa nimiinsä puhtaasti 6-0.

– Sain toiseen erään hyvän alun. Pystyin olemaan energisempi ja kun vastustaja alkoi tehdä enemmän virheitä, niin pelini lähti hyvin rullaamaan.

Kolmas erä eteni saman kaavan mukaan kuin toinenkin: Porsche Junior Team Finlandin ykköstykki jyräsi vakuuttavasti kohti turnausvoittoa. Ruusuvuori voitti toisen ja kolmannen erän aikana peräti 11 peliä peräkkäin. Kahdestoistakin oli lähellä, mutta Karlovskiy onnistui selvittämään kaksi ottelupalloa.

– Siinä piti vain nollata tilanne ja keskittyä seuraavaan pisteeseen. Ei siinä muu auttanut, Ruusuvuori toteaa rauhallisesti.

Suomalaislupaus pitikin päänsä kylmänä ja varmisti turnausvoiton seuraavalla syöttövuorollaan. Kolmas ottelupallo toi toivotun tuloksen ja voitonjuhlat Jarkko Nieminen Center Court -kentällä saattoivat alkaa.

Emil Ruusuvuori sai ottelun jälkeen ansaitut onnittelut myös italialaiselta valmentajaltaan Federico Ricciltä.

Seuraavaksi suuntana Thaimaa

Ruusuvuori kuittasi turnausvoitostaan 3240 € palkintorahaa ja 27 ATP-pistettä. Roimasti tulevalla kaksinpelin maailmanlistalla nouseva suomalainen suuntaa seuraavaksi Thaimaahan harjoittelemaan joulukuun alussa. Vuodenvaihteen tienoilla ohjelmassa on pari ITF Futures -turnausta Hongkongissa.

– Tarkoitus on seuraavaksi kiertää ITF Futures -kilpailuja ja joitakin ATP Challenger -kilpailuja, ja sitä kautta kerätä ATP-pisteitä, Ruusuvuori kertoo.

Emil Ruusuvuori (vas.) ja Evgeny Karlovskiy kohtasivat kaksinpelin loppuottelussa Tali Open -turnauksessa Helsingissä.

Tulokset: Finland F4 Futures, 25 000 $, Helsinki

Teksti: Matti Heikkinen.

Kuvat: Tytti Nuoramo.

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →