SUEK puhtaasti paras verkkokoulutus ja erivapausmenettely

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin. Verkkokoulutuksen avulla Tennisliitto haluaa varmistaa, että kansainvälisiin arvokilpailuihin ja ITF- ja TE-kilpailuihin lähtevillä joukkueilla sekä maajoukkue- ja kartoitustoimintaan osallistuvilla pelaajilla ja valmentajilla on perustietämys antidopingasioista.

Uuden maailman anti-doping säännöstön tullessa voimaan vuoden 2021 alusta, tulee kaikkien maajoukkue- ja kartoitustoimintaan osallistuvien pelaajien ja valmentajien tehdä SUEKin uusi Puhtaasti paras -verkkokoulutus ennen vuoden ensimmäistä maajoukkue edustusta tai -tilaisuutta. Puhtaasti Paras -verkkokoulutus suoritetaan osoitteessa www.puhtaastiparas.fi

Alle 12-vuotiaiden osalta on varmasti järkevintä, että valittu pelaaja suorittaa koulutuksen esimerkiksi yhdessä vanhemman tai henkilökohtaisen valmentajan kanssa.

Olettehan pikaisesti yhteydessä roope.kailaheimo(at)tennis.fi, mikäli urheilijan sairauden hoito (esimerkiksi astma) vaatii jonkin urheilussa kielletyn lääkeaineen tai menetelmän käyttöä. Hoidolle voidaan hakea erivapautta, joka voi tehdä mahdolliseksi kielletyn aineen tai menetelmän käytön hoidollisiin tarkoituksiin. Lisätietoa täältä.