Alueelliset valmennuskeskukset

Tällä hetkellä alueellista valmennuskeskustoimintaa toteutetaan yhdessä paikassa. Alueellinen valmennuskeskustoiminta käynnistyi Smash Centerillä 1.11.2023. Toimintaa tehdään yhteistyössä Smashin, Sata-Tenniksen ja Tennisliiton kesken.

Alueelliseen valmennuskeskukseen kutsuttiin hakemaan itä-Helsingin alueen kansallisia kärkipelaajia, ala-asteen 5-6. luokilta sekä yläasteelta. Toimintaan valittiin ja osallistuu toiminnan käynnistyessä viisi pelaajaa: Ellen Herler (Smash), Heini Laatikainen (Sata-Tennis), Karri Tamminen (Sata-Tennis), Leo Kurttila (Smash), ja Veikko Pukki (Sata-Tennis). Pelaajat on valittu toimintaan mukaan syys- ja kevätkaudeksi. Uusi haku seuraavalle talvikaudelle käynnistyy keväällä 2024. Valmentajina toimivat Olli Penttilä (Sata-Tennis) ja Ville-Petteri Ahti (Smash). Toiminnan operatiivisesta toteutuksesta vastaavat Smash:n valmennuspäällikkö Lassi Nykänen ja Tennisliiton huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

Marraskuussa käynnistyneen alueellisen valmennuskeskuksen toimintaan kuuluu syys- ja kevätkaudella kaksi viikoittaista tennisharjoitusta Smash Centerillä. Valmennuskeskuksen viikoittaisten harjoitusten lisäksi toimintaan kuuluu myös muita pelaajien kehittymistä tukevia toimintoja, kuten yhteisleiritystä, fyysistä suorituskykyä mittaavia testejä, ravinto-opastusta, henkisen valmennuksen ryhmäluentoja sekä kilpailumatka Tennis Europe -turnaukseen. Yhteisleireille kutsutaan pelaajia myös harjoitusryhmän ulkopuolelta. Lisäksi osana uutta alueellista valmennuskeskusta järjestetään myös kansainvälisiä kilpailumatkoja alueen lukioikäisille kärkipelaajille. Lukio-ikäisten valmennustoiminta keskittyy jatkossakin Talin Tenniskeskuksella toimivalle valtakunnalliselle valmennuskeskukselle.

Valmennuskeskustoiminnan tavoitteena on mahdollistaa urheilijalle pelaajanpolku junioreiden Grand Slam -kilpailuihin ja valmentajalle kehitykseen kannustava toimintaympäristö. Uuden alueellisen valmennuskeskuksen tavoitteena on puolestaan laajentaa ja tehostaa olemassa olevaa toimintaa sekä saada pitkällä tähtäimellä lisää urheilijoita kilpa- ja huipputennispolulle.