SUEKin koulutustoiminta COVID-19 tilanteessa

28.4.2020  |  12:45  |  Artikkeli, Seurat

COVID-19 -pandemian vuoksi Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry järjestää toistaiseksi koulutuksensa etä- ja verkkokoulutuksina. Osa jo sovituista tilaisuuksista siirretään uuteen ajankohtaan. Näiden lisäksi SUEK järjestää kevään aikana webinaareja.

Häirintävapaa urheilu -webinaarit

Aluejärjestöihin suunnatun Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertueen perutuille koulutuspäiville etsitään uusia koulutuspäiviä syksyyn. Koulutuskiertueen siirtymisen vuoksi SUEK toteuttaa seuraavat urheiluseuroille suunnatut webinaarit:

Häirintävapaa urheilu -webinaari ke 6.5. klo 17:00–19:00 
Häirintävapaa urheilu -webinaari to 14.5. klo 17:00–19:00 

LISÄTIETOA KOULUTUSKIERTUEESTA

Antidopingkoulutukset

SUEK järjestää toukokuussa myös seuraavat antidopingwebinaarit, urheilijoille ja valmentajille:

Antidopingkoulutus urheilijoille ma 11.5.2020 klo 17:00–18:30 
Antidopingkoulutus valmentajille ti 12.5.2020 klo 17:00–18:30 

Urheilijat, valmentajat ja kaikki muut urheilutoimijat voivat helposti oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista myös Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen avulla. Koulutuksen voi tehdä missä ja milloin vain, ja se toimii myös mobiililaitteilla. Lajiliitot ja seurat pystyvät hyödyntämään verkkokoulutusta itsenäisesti myös omissa urheilija- ja valmentajakoulutuksissaan.

Lisätietoja:
Piia Pöyhönen
SUEK-koulutuspäällikkö
puh: 050 490 9959

SUEKin kotisivut

Ohjeistus: Kuinka toimia ja mihin kertoa häirintätilanteista?

Häirintätilanteisiin tulee aina puuttua. Alla ovat muistilistat niin seurojen kuin pelaajien näkökulmista

Muistilista pelaajalle häirintätapauksissa

Mikäli olet joutunut tai tiedät toisen joutuneen minkäänlaisen häirinnän uhriksi, kerro asiasta välittömästi luotettavalle aikuiselle, kuten vanhemmillesi, esimiehellesi, seurasi toiminnanjohtajalle, seurasi puheenjohtajalle tai Suomen Tennisliitolle. Suosittelemme olemaan kuitenkin yhteydessä SUEK:iin joko suoraan tai nimettömästi ILMO-palvelun kautta.

Muistilista seuralle

  • Kun palkkaat valmentajia/ohjaajia, jotka toimivat lasten kanssa, selvitä rikostausta ja mahdollisuuksien mukaan myös muita taustatietoja. Tarkista taustat, vaikka kyseessä olisi vapaaehtoistoimija (ei työntekijä).
  • Perehdytä kaikki seuran toimijat (työntekijät, vapaaehtoiset, luottamushenkilöt) siten, että he osaavat toimia määräysten mukaisesti ja eettisesti kestävällä tavalla.
  • Valvo ja seuraa toimintaa. Suhtaudu kaikkiin epäilyihin vakavasti mutta käsittele asiat luottamuksellisesti.
  • Puutu heti mahdollisiin kiusaamis- tai häirintätapauksiin sekä muihin epäkohtiin. Tarvittaessa kysy apua Tennisliitosta tai Suomen urheilun eettiseltä keskukselta.
  • Kerro seurassa oleville miten voi ilmoittaa mahdollisista väärinkäytösepäilyistä

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennis Europe julkaisi… →