Valmentajien jatkokoulutus

3.9.2008  |  10:00

Henkisen valmennuksen seminaari Pajulahdessa 31.10.-2.11.2008

Henkisen valmennuksen seminaari mailapelien valmentajille Liikuntakeskus Pajulahdessa 31.10 – 2.11.2008

Valmennusseminaari on tarkoitettu ensisijaisesti vaativissa kilpavalmennustehtävissä toimiville valmentajille, Tennisliiton maajoukkue- ja aluevalmentajille sekä aluekouluttajille. Seminaari toteutetaan yhteistyössä mailapeliliittojen ja Liikuntakeskus Pajulahden kesken. Maaliskuussa perustettuun suunnitteluryhmään kuuluu edustajia pöytätennis-, squash-, sulkapallo- ja tennisliitoista. Tennisliitolla on koulutukseen 50 valmentajan kiintiö.

Seminaarin tarkoituksena on tarjota valmentajille työkaluja päivittäiseen valmennustyöhön ja selkeyttää pelaajien henkistä valmennusta sekä kehittää suomalaista valmennuskulttuuria ja pelaajien tasoa. Kouluttajat painottavat esityksissään ja esimerkeissään mailapelien kamppailulajiluonnetta.

Henkisen valmennuksen seminaari on osa Tennisliiton jatkokoulutusjärjestelmää, jonka avulla valmentajat voivat päivittää valmennusosaamistaan ja säilyttää paikkansa auktorisointirekisterissä.

KOULUTTAJAT:

Timo Klemola, filosofian dosentti. Klemolalla on 40 vuoden kokemus kamppailulajien, kuten karaten, taijin ja yi quanin harjoittamisesta ja valmentamisesta. Hän on Tampereen yliopiston liikuntafilosofian tutkimusyksikön perustaja ja kirjoittanut 11 kirjaa taitojen opettamisesta ja kamppailulajien valmennuksesta. Klemola perehdyttää seminaarin osallistujat siihen, miten erilaisten harjoitteiden kautta voi oppia pääsemään pelin aikana ns. optimaaliseen flow-tilaan.

Niko Nuutinen, psykologi ja psykoterapeutti. Nuutinen on toiminut lasten- ja nuorisopsykiatrisen työnsä ohessa 12 vuotta urheilijoiden henkisenä valmentajana sekä valmentajien kouluttajana ja työnohjaajana. Hän on mm. STL:n ja Pajulahden urheilupsykologi. Nuutinen tutustuttaa osallistujat hyvän ja pitkäkestoisen valmennussuhteen rakentamisen saloihin ja tarjoaa konkreettisia keinoja mm. siihen, miten valmentaja voi parantaa vuorovaikutusta omien valmennettaviensa kanssa.

Koulutuksen keskeisimmät sisällöt ovat:

1) Valmennussuhde
2) Kokonaisvaltainen valmennus: mieli ja keho
3) Keskittyminen
4) Vuorovaikutustaidot
5) Valmentajan toiminta ottelun ja harjoituksen aikana
6) Fyysinen harjoitus henkisenä harjoituksena
7) Itseluottamuksen kehittäminen

Koulutuksen alustava ohjelma avautuu tästä.

Koulutuksen hinta on 169 euroa. Hinta sisältää majoituksen täyshoidolla, koulutuksen ja materiaalit.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset : Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.10.2008.

Pekka Kainulainen 040 – 744 3553, pekka.kainulainen@pajulahti.com

Jaa:

Seuraava uutinen: H.Kontinen 16 joukkoon… →