Seuravalmentajakoulutus käynnistyi

25.2.2008  |  13:00

Koulutuksessa mukana 10 valmentajaa eri puolilta Suomea

Kevään 2008 seuravalmentajakoulutuksen ensimmäinen lähijakso pidettiin Liikuntakeskus Pajulahdessa 15.-17.2.2008. Koulutukseen valittiin 10 valmentajaa eri puolilta Suomea: Haverinen Pasi (Kauniainen), Heikkinen Jukka-Pekka (Sotkamo), Heinonen Joonas (Helsinki), Jääskeläinen Tuomas (Kuopio) Kauranen Timo (Jyväskylä), Koskinen Juha (Sotkamo), Löytänä Tero (Turku), Pärkkä Juha (Lempäälä), Rönkä Antti (Lahti), Sinkkonen Petri (Valkeakoski).

Koulutuksen tärkeimmät sisällöt ovat oman valmennustaidon ja toimintaympäristön (seuran valmennusjärjestelmä) kehittäminen. Valmennustaidon osa-alueista keskitytään etenkin pedagogisiin ja didaktisiin taitoihin.

Ennen ensimmäistä lähijaksoa valmentajat tekivät referaatin kirjasta ”Tuhat tapaa opettaa”. Ennakkotehtävän tarkoituksena oli johdattaa valmentajat pedagogiikan maailmaan, johon syvennyttiin lähijaksolla luentojen sekä valmennusnäytteiden ja niitä seuranneiden keskusteluiden myötä. Viikonlopun aikana opiskeltiin myös eri lyöntien tekniikoita ja taidon opettamista, kehitettiin uusia seuratuotteita sekä pohdittiin, millainen on hyvä valmentaja.

Pyörätuolitenniksen maajoukkuepelaaja Taneli Tenhunen esitteli pyörätuolitennistä ja kertoi valmentajille, miten seuraan hakeutuvaa pyörätuolipelaajaa valmennetaan (lajin erityispiirteet, säännöt, liikkuminen ja tekniikat). Taneli haastoi muutaman pystypelaajan pallotteluun ja teki valmentajiin hienon vaikutuksen taidoillaan ja positiivisella olemuksellaan.

Lähijakson sisältöihin kuului lisäksi Tennisliiton valmennus- ja nuorisopäällikkö Teemu Purhon pitämä luento, jossa hän kertoi Hyvä seura –hankkeesta ja opasti valmentajia kehittämään omaa työtään (mm. työsopimukset) ja seuraansa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Fagerström ja Manner… →