Emma Laine jatkoon OrtoLääkäri Openissa

30.9.2008  |  00:00

Päivitetty klo 20.50

Viisi suomalaispelaajaa on tulessa OrtoLääkärit Openissa, naisten 25.000$ ITF-turnauksessa Talissa tiistaina, kun pelataan kaksinpelin pääsarjan ensimmäinen kierros.
Ensimmäisenä kentällä oli  karsinnoista pääsarjaan tiensä selvittänyt Veera Nurmi, jonka kisan viideksi sijoitettu Viron Margit Rüütel voitti 6-2, 6-0. Muista karsijoista ovat pudonneet Norjan Helene Auensen sekä Venäjän Alexandra Artamonova ja Margarita Lazareva. Liettuan ykköspelaaja Lina Stanciute voitti 14-vuotiaan ruotsalaisjuniori Ellen Allgurinin, joka pelasi uransta toisessa naisten ammattilaiskisassa.
Kahdeksanneksi sijoitettu Kanadan Marie-Eve Pelletier voitti villillä kortilla mukaan päässeen, vielä juniori-ikäisen tamperelaisen Johanna Hyötyn 6-1, 6-0.
Kisan kolmossijoitettu Saksan Angelique Kerber sai tehdä täyden päivätyön turkkilaisen Pemra Ozgenin kanssa ennen kuin voitto heltisi 6-4, 7-5.

Emma Laine voitti  Kroatian Ana Vrjlicin 6-2, 6-2. Ottelu kesti tunnin ja 33 minuuttia.
-Olen tietysti iloinen, että pääsen pelamaan kotikentällä ja pysyin mukana kisassa, totesi pitkästä sairasteluvaiheesta vähitellen eroon pääsevä Laine.
Laine ja Vrijlic kohtasivat nyt kolmannen kerran aiempien voittojen oltua 1-1.
-Ensimmäinen erä oli pelilliesti parempi, toisessa erässä ei pelissä ollut oikein ryhmiä ja siinä sain tehdän enemmän töitä.

Villillä kortilla mukaan tullut 15-vuotias Heini Salonen joutui kovan urakan eteen kohdatessaan heti ensimmäisellä kierroksella kisan ykköseksi sijoitetun Itävallan Patricia Mayr’n. Tämä vei voiton rutiinilla tunnissa luvuin 6-0, 6-1. Salonen pelasi tapansa mukaan energisesti ja teki peleissä mukavasti pisteitä, mutta nyt vastus oli vain liian kova.