Ruusuvuori: ”Hyvät kisat, vaikka niukka tappio kirpaisee”

10.9.2017  |  00:14

Kuva: Heidi Koivunen/STL

Porsche Junior Team Finlandin Emil Ruusuvuori hävisi niukasti poikien kaksinpelin välieränsä Yhdysvaltain avoimissa. Toiseksi sijoitettu Kiinan Wu Yibing vei myöhään lauantaina pelatun ottelun erin 4-6, 6-3, 7-6 (7-4) ja eteni finaaliin.

Ensimmäisen erän alussa kiinalainen hallitsi, mutta Ruusuvuori käänsi erän itselleen lukemin 6-4. Toinen erä oli Yibingin hallintaa ja hän vei sen lukemin 6-3. Kolmannessa erässä miehet väänsivät todella tasaisesti ja erä ratkaistiin tie-breakissa. Yibing otti erän itselleen lukemin 7-6 (7-4). Ruusuvuori hävisi kaksi ottelupalloa.

– Yhdestä pisteestä jäi kiinni tänään, ei paljon lähempänä olisi voinut olla, nuorukainen harmitteli.

– Kyllä tappio kirpaisee, mutta tästä on hyvä jatkaa. Hyvät kisat silti, hän totesi.

Ruusuvuori pelasi upean turnauksen US Openissa, johon osallistui nyt ensikertaa. Välierä on myös miehen paras tulos junioreiden Grand Slameissa. Hän on pelannut tänä vuonna Australian avoimissa, Ranskan avoimissa ja Wimbledonissa.

– Seuraavaksi suuntaan luultavasti Ruotsiin Futures-turnaukseen syyskuun lopussa, Ruusuvuori pohti tulevaa.

Seuraava uutinen: Suomalaisnaiset tennisviikon pääosassa… →