Sarjatennis

Sarjatennikseen liittyvää tietoa löydät alta. Olethan jo huomioinut, että yleinen sarjatennis uudistui 2017-2018 sisäkaudesta alkaen! Lue uudistukset pähkinänkuoressa.

Sarjatenniksen ulkokausi 2020 (päivitetty 2.4.2020)

Ilmoittaudu mukaan 15.5. mennessä alla olevalla lomakkeella! Huomioithan, että kaikki kesällä 2019 sarjaan osallistuneet joukkueet ovat automaattisesti mukana myös kesällä 2020. Sarjasta voi jättäytyä pois sähköpostilla osoitteeseen: toimisto@tennis.fi Samaan osoitteeseen voi päivittää myös mahdolliset uudet kapteenin yhteystiedot

Sarjakauden peliaika on 8.6.-6.9. Kaikki nousu- ja putoamiskarsinnat pelataan 11.-13.9. Koronavirustilanteesta johtuen sarjan aikatauluihin ja -ohjelmaan saattaa tulla muutoksia. Näistä tiedotamme kotisivuillamme www.tennis.fi

Tärkeät päivämäärät

Ilmoittautumiset: Uusien joukkueiden tulee ilmoittautua 15.5. mennessä yllä olevalla lomakkeella.

Vetäytymiset: mahdolliset sarjasta pois jäämiset tulee tehdä sähköpostilla 15.5. mennessä osoitteeseen toimisto@tennis.fi

Seura- ja sarjasiirrot: 15.5. mennessä täältä

Otteluohjelman ja lohkojen julkaiseminen: 1.6. mennessä osoitteessa www.tennisassa.fi -> sarjatennis

Jos seura ei ole ilmoittanut sarjapaikasta luopumisestaan 15.5. mennessä ja haluaa siitä vielä luopua, joukkueelle voidaan määrätä luopumissakko, jonka suuruus määritellään kilpailumääräyksissä.

Pelaaja voi saman kauden aikana edustaa vain yhtä seuraa sarjatenniksessä. Pelaaja edustaa varsinaista edustusseuraa, ellei hän tee yhden kauden sarjatennisedustuksen muutosta.

Sarjakauden peliaika: 8.6.-6.9

Nousu- ja putoamiskarsinnat: 11.-13.9.

Säännöt ja maksut
Sarjatennistä koskevat säännöt löytyvät kilpailumääräyksistä sivuilta 78-86.

Muutos edustusoikeuteen alimmilla sarjatasoilla

Kesäkaudesta 2018 alkaen pelaaja voi pelata sekä alimman tason sarjajoukkueessa (entinen Harrasteliiga) että yhtä tasoa ylemmässä joukkueessa, mikäli pelaajan taso ei ylitä alimman divisioonatason tasorajaa. Sääntö on vastaava kuin Harrasteliigan aikaan. Toisin sanoen miesten 5-divisioonassa pelaava voi pelata myös 4-divisioonassa, mikäli on tasoluettelossa D- tai E-luokassa.  Naisten 3-divisioonassa pelaava voi pelata myös 2-divisioonassa, mikäli on tasoluettelossa D- tai E-luokassa.

Sarjamaksut:  SM-Liigacup 340€, 1 divisioona 150€  2 divisioona 100€,  miehet 3-4 divisioona 90€,  naisten 3-divisioona. ja miesten 5-divisioona. 45€

Maksut laskutetaan seuroilta kesäkuun aikana ellei joukkueet ilmoita muuta laskutusosoitetta.

Lisätietoa

Sähköpostilla: toimisto@tennis.fi

Puhelimella: 010 5743959 (arkisin klo 9-15)

Sarjatenniksen sisäpelikausi 2020-2021 (päivitetty 2.4.2020)

Kaudella 2020-2021 sarjatennis alkaa 15.10.2020 ja päättyy 2-divisioonista alaspäin huhtikuun alkupuolella. Nousukarsinnat pelataan huhtikuun puolivälin tienoilla.

Kaikki vanhat joukkueet ovat automaattisesti mukana seuraavalla sisäpelikaudella. HUOM! Tämä koskee sisäkaudesta 2018-2019 alkaen myös naisten 3.divisioona ja miesten 5.divisioona joukkueita.

Uusien joukkueiden tulee ilmoittautua alla olevalla lomakkeella (ilmoittautuminen avataan toukokuussa) ja mahdollisten poisjäävien joukkueiden vetäytyä 30.9.2020 mennessä sähköpostilla: toimisto@tennis.fi Vetäytymisen takaraja koskee ainoastaan 3.-5.divisioona joukkueita. Ylemmillä sarjatasoilla takarajat on määritellään erikseen. Vuonna 2020 takarajat ovat Tennisliigaan 15.5. sekä 1.-2.divisioonaan 16.6.

Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava seura, joukkueen yhteyshenkilö ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti) sekä laskutusosoite, jos muu kuin edustettavan seuran.

Lohkot ja otteluohjelma nähtävissä viimeistään 15.10. osoitteessa www.tennisassa.fi

Tutustuthan sarjatenniksen uudistuksiin täältä. Sarjatenniksen säännöt löytyvät kokonaisuudessaan kilpailumääräyksistä.

Sarjatennismaksut laskutetaan seuroilta kauden alussa.

Lisätietoa sarjatenniksestä:

Sarjaohjelmat ja -taulukot löytyvät osoitteesta  http://www.tennisassa.fi
Kohdasta sarjatennis (valitse oikea sarja) – löytyy kauden kaaviot. Kaavioiden alta pystyy valitsemaan oikean divisioonan ja löytämään joukkueen otteluparit. Sarjaotteluihin ei ole merkitty pelipäiviä. Kilpailutoimikunta suosittelee ottamaan nopeasti kauden alussa yhteyttä vastustajan kapteeniin ja sopimaan ottelulle pelipäivän. Kilpailutoimikunta suosittelee käyttämään sarjatennikselle varattuja viikonloppuja. Kun aika on sovittu, kirjaa kotijoukkue sen heti Ässään. Joukkueiden yhteyshenkilöt löytyvät klikkaamalla vastustajajoukkueen nimeä. Tarkistathan, että joukkueesi tiedot ovat ajan tasalla. Sarjakapteenit voivat muuttaa joukkueen tietoja myös itse.

Sarjamuoto 
Tennisliigan lisäksi miesten alemmat sarjat on jaettu I-V -divisiooniin. Naiset pelaavat Tennisliigan lisäksi I- III -divisioonat. Sarjatenniksen sääntöjen mukaan sisäpelikausi pelataan yksinkertaisena sarjana.

Ottelut
Miesten sarjatenniksessä sarjaottelu koostuu neljästä ottelusta, kolmesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. Poikkeuksena miesten 4- ja 5-divisioonat joissa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. 5.divisioona ottelut pelataan lähtökohtaisesti kilpailumääräysten mukaisina aikapelinä elleivät molemmat joukkueet yhteisymmärryksessä sovi ilman aikarajoitetta pelaamisesta ennen otteluiden alkua.  Play-offs –otteluissa tilanteessa 2-2 pelataan ylimääräinen, ratkaiseva nelinpeli.
Naisten sarjaottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. 3.Divisioona ottelut pelataan lähtökohtaisesti kilpailumääräysten mukaisina aikapelinä elleivät molemmat joukkueet yhteisymmärryksessä sovi ilman aikarajoitetta pelaamisesta ennen otteluiden alkua. HUOM! Sarjatenniksessä mahdollinen kolmas erä pelataan kaikissa otteluissa pitkänä tie breakkina 10:een pisteeseen.

Sarjapelien ajankohdista sopiminen

Sarjaotteluihin ei ole merkitty pelipäiviä naisten 3.divisioonassa ja miesten 3.-5.divisioonissa. Kilpailutoimikunta suosittelee ottamaan nopeasti kauden alussa yhteyttä vastustajan kapteeniin ja sopimaan ottelulle pelipäivän. Kilpailutoimikunta suosittelee käyttämään sarjatennikselle varattuja viikonloppuja. Kun aika on sovittu, kirjaa kotijoukkue sen heti Ässään. Tennisliigassa sekä 1 joukkueille on määritetty otteluviikonloput, joiden puitteissa ottelut tulee pelata.

Yhteyshenkilöt
Seurojen ja joukkueiden tulee tarkistaa, että joukkueella on merkittynä Ässään ainakin yksi yhteyshenkilö ja hänelle puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Sarjakapteenit voivat muuttaa joukkueen tietoja myös itse.

Sarjataso 
Joukkueiden pelaaminen eri sarjatasoilla määräytyy lähtökohtaisesti edellisen vuoden sarjan perusteella. Sarjatenniksen uudistuksen myötä alimmille divisioonatasoille on asetettu tasorajat:  Naisten 3- ja miesten 5-divisioonissa saavat pelata korkeintaan D-luokan pelaajat  Miesten 4-divisioonassa saavat pelata korkeintaan B-luokan pelaajat  Mikäli joukkueessa on joukkueen nykyistä divisioonatasoa korkeammalla olevia pelaajia, on joukkue voinut hakea sarjatennissääntöjen mukaisesti paikkaa ylemmästä divisioonasta.

Nousut, putoamiset ja niihin liittyvät karsinnat
Ajankohtaiset tiedot löytyvät Tennisässästä, sarjatennis välilehdeltä.

Osallistuminen
Osanotto-oikeus on kaikilla STL:n jäsenseuroilla. Ilman STL:n antamaa tasoa pelaaja ei voi osallistua sarjatennikseen. Mikäli joukkueen jollakin pelaajalla ei ole STL:n hyväksymää tasoa, STL määrää pelaajan tason seuran tai pelaajan anomuksesta.  Saman pelikauden aikana pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa ja sen yhtä joukkuetta (poikkeuksena Tennisliigan farmisääntö). Sarjatenniksen pelaaminen edellyttää kilpailulisenssin maksamista. Katsottehan siis, että pelivuoden kilpailulisenssi on maksettu ennen ensimmäistä sarjatennisottelua. Lisenssi on voimassa kalenterivuoden, joten esimerkiksi vuoden 2020 puolella pelattavissa otteluissa vaaditaan vuoden 2020 kilpailulisenssi.  Seurasiirrot on tehtävä STL:n edustusmääräysten mukaisesti. Sarjatennikseen voivat osallistua Suomen kansalaiset ja maassamme vakinaisesti asuvat muun maan kansalaiset (jotka ovat asuneet Suomessa yhtäjaksoisesti viimeiset kolme kuukautta), ja jotka ovat STL:n jäsenseuran jäseniä.  Naiset eivät saa osallistua miesten sarjatennikseen.

Sarjasta luopuminen 
Jos seura ei ole ilmoittanut sarjapaikasta luopumisestaan yllä mainittuihin aikarajoihin mennessä ja haluaa siitä vielä luopua, joukkueelle voidaan määrätä luopumissakko, jonka suuruus määritellään kilpailumääräyksissä.

Pelaajajärjestys 

Pelaaja järjestys joukkueessa määräytyy voimassa olevan tasoluettelon mukaan. Tarkistattehan joukkueenne mahdollisesti muuttuneen pelaajajärjestyksen uusien tasoluetteloiden ilmestyessä. HUOM! Mikäli joukkueessanne pelaa pelaaja, jolla ei ole pitkään aikaan otteluita, tulee taso tarkistaa Tennisliitosta.

Säännöt 
Kilpailumääräykset löytyvät: https://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailumaaraykset/

Tulokset 
Tulokset tallennetaan kapteenin omilla Ässä- tunnuksilla Ässä-tulospalveluohjelmaan viimeistään ottelua seuraavana päivänä. Tuloksia ei siis lähetetä liittoon.  Aiemmin sarjakapteenit tallensivat tulokset seuran tunnuksilla. Nykyisin tallennusoikeudet on liitetty kapteenin omiin tunnuksiin. Mikäli tunnuksillasi ei ole oikeutta peliajan tai tuloksen tallentamiseen, ota yhteyttä tennisliittoon toimisto@tennis.fi. Joukkue saa jokaisesta voitetusta ottelusta pisteen.

Tutustuthan sarjatenniksen uudistuksiin täältä. Sarjatenniksen säännöt löytyvät kokonaisuudessaan kilpailumääräyksistä.

Sarjatennismaksut laskutetaan seuroilta kauden alussa. Sarjamaksut:  Tennisliiga 340€, 1 divisioona 150€  2 divisioona 100€,  miehet 3-4 divisioona 90€,  naisten 3-divisioona. ja miesten 5-divisioona. 45€