Luokkamestaruussarja

Luokkamestaruussarjan tavoitteena on tuoda kiinnostava peliformaatti uusille harrastajille (alimmat luokat), mutta ennen kaikkea tavoitteena on lisätä pelaajien kilpailu- ja ottelumääriä. Lisäksi tavoitteena on tuoda nelinpeli ja sekanelinpeli merkittävämpään rooliin kilpailumuotona. Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta ja huipentuu marraskuussa järjestettävään mastersiin.

 

Luokat:

Luokkamestaruussarja järjestetään seuraavissa luokissa:

Miehet: B, C, D, E

Naiset: B, C, D, E

Kaikissa luokissa pelataan 2-peli, 4-peli ja sekanelinpeli (sekanelinpeli aina muotoa M/NB). Yhdessä osakilpailussa saa osallistua korkeintaan kahteen luokkaan.

 

Osanottomaksu:

2-peli: korkeintaan 50e

4-peli ja sekanelinpeli: 25e/pelaaja

 

Kaavion koko osakilpailussa:

  • Miehet 2-peli: Kaavio 32 pelaajaa, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää
  • Naiset 2-peli: Kaavio 24 pelaajaa, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää
  • 4-pelit ja sekanelinpelin: Kaavio 16 paria, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää

Muissa kuin SM-kilpailuissa pelaajat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Pelitapa:


Luokat MB, NB, MC, NC, MD, ND
: Kaikki kaksinpeliottelut ratkaistaan kahdella voitetulla erällä, mahdollinen kolmas erä pelataan ottelutie-breakmenetelmällä. Nelinpelit pelataan no-ad – ja ottelutie-breakmenetelmällä.

Luokat ME, NE: Ottelut pelataan lyhennettyinä – paras kolmesta erästä siten että kaksi ensimmäistä erää neljään, 3-3 tilanteessa tiebreak, kolmas erä tiebreak seitsemään. Kaikille ensimmäisen kierroksen hävinneille taataan 2-pelissä yksi ottelu jatkosarjassa. Kilpailun järjestäjä voi myös peluuttaa jatkosarjan loppuun.

 

Palkinnot

Osakilpailuissa kolmelle parhaalle jaetaan mitalit. Mastersia varten kerätään rahallinen palkintopotti, joka perustuu kunkin luokan osakilpailujen pelaajamääriin. Jokaisesta osallistumisesta siirretään 2€ luokan mastersin palkintorahoihin. Mastersissa luokan voittaja saa 50% palkintopotista, kakkonen 30% ja kolmoset 10%.

 

Pisteiden kerääminen sarjassa

Pelaaja kerää erikseen pisteitä luokkamestaruussarjan kaksinpeliin, nelinpeliin ja sekanelinpeliin. Luokkamestaruuskilpailuista (ulko- ja sisäkauden) saa kaksinkertaiset pisteet muihin osakilpailuihin verrattuna.

Mikäli pelaaja siirtyy kesken kauden tasoluettelossa ylempään luokkaan (esim. C -> B ), siirtyvät hänen alemmassa luokassa keräämänsä pisteet ylempään luokkaan kertoimella 0.5. Pelaajan tulee pyytää pisteiden siirtoa Tennisliitosta. Tällöin pelaajalle jää vielä mahdollisuus päästä Masters turnaukseen luokan noususta huolimatta.

 

Masters-turnaus

Masters-turnaukseen pääsee kussakin luokassa vuoden aikana eniten pisteitä keränneet 16 pelaajaa/paria. Näihin pisteisiin huomioidaan kaksinpelissä parhaat viisi osakilpailua ja nelinelissä/sekanelinpelissä neljä parasta osakilpailua. Jos useampi pelaaja/pari on samoissa pisteissä, niin ratkaisevaa on ensin käytyjen osakilpailuiden määrä ja toiseksi suurin yksittäinen pistepotti yhdestä osakilpailusta. Mikäli nämäkin ovat tasan, ratkaisee arpa.

Nelinpelissä ja sekanelinpelissä pisteitä kerätään parina, joten yksittäinen pelaaja voi olla pistelistalla useamman kerran.

 

Ilmoittautuminen: www.tennisassa.fi

 

Osakilpailut

9.-11.2.
B-luokat: TaTS
C-luokat: JTS
D-luokat: TaTS
E-luokat: HLK

6.-8.4. (Luokka SM) B-, C-, D- ja E-luokat: Smash

15.-17.6.
B-luokat: HTK
C-luokat: HTK
D-luokat: TaTS
E-luokat: TaTS

26.-29.7. (Luokka SM) B-, C-, D- ja E-luokat: OVS

7.-9.9.
B-luokat: HVS
C-luokat: HVS
D-luokat: HVS
E-luokat: HVS

19.-21.10.
B-luokat: HyTS
C-luokat: LVS
D-luokat: EVS
E-luokat: HLK

23.-25.11. masters
B-luokat: ÅLK
C-luokat: ÅLK
D-luokat: TVS
E-luokat: TVS