Luokkamestaruussarja

Luokkamestaruussarjan tavoitteena on tuoda kiinnostava peliformaatti uusille harrastajille (alimmat luokat), mutta ennen kaikkea tavoitteena on lisätä pelaajien kilpailu- ja ottelumääriä. Lisäksi tavoitteena on tuoda nelinpeli ja sekanelinpeli merkittävämpään rooliin kilpailumuotona. Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta ja huipentuu marraskuussa järjestettävään mastersiin.

Luokat:

Luokkamestaruussarja järjestetään seuraavissa luokissa:

Miehet: B, C, D, E
Naiset: B, C, D, E

Kaikissa luokissa pelataan 2-peli, 4-peli ja sekanelinpeli (sekanelinpeli aina muotoa M/NB). Yhdessä osakilpailussa saa osallistua korkeintaan kahteen luokkaan.

PISTETILANNE 2018

 

Osanottomaksu:

2-peli: korkeintaan 50e
4-peli ja sekanelinpeli: 25e/pelaaja

Kaavion koko osakilpailussa:

  • Miehet 2-peli: Kaavio 32 pelaajaa, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää
  • Naiset 2-peli: Kaavio 24 pelaajaa, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää
  • 4-pelit ja sekanelinpelin: Kaavio 16 paria, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää

Muissa kuin SM-kilpailuissa pelaajat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Pelitapa:

Luokat MB, NB, MC, NC, MD, ND: Kaikki kaksinpeliottelut ratkaistaan kahdella voitetulla erällä, mahdollinen kolmas erä pelataan ottelutie-breakmenetelmällä. Nelinpelit pelataan no-ad – ja ottelutie-breakmenetelmällä.

Luokat ME, NE: Ottelut pelataan lyhennettyinä – paras kolmesta erästä siten että kaksi ensimmäistä erää neljään, 3-3 tilanteessa tiebreak, kolmas erä tiebreak seitsemään. Kaikille ensimmäisen kierroksen hävinneille taataan 2-pelissä yksi ottelu jatkosarjassa. Kilpailun järjestäjä voi myös peluuttaa jatkosarjan loppuun.

Palkinnot

Osakilpailuissa kolmelle parhaalle jaetaan mitalit. Mastersia varten kerätään rahallinen palkintopotti, joka perustuu kunkin luokan osakilpailujen pelaajamääriin. Jokaisesta osallistumisesta siirretään 2€ luokan mastersin palkintorahoihin. Mastersissa luokan voittaja saa 50% palkintopotista, kakkonen 30% ja kolmoset 10%.

Pisteiden kerääminen sarjassa

Pelaaja kerää erikseen pisteitä Luokkamestaruussarjan kaksinpeliin, nelinpeliin ja sekanelinpeliin. Luokkamestaruuskilpailuista (ulko- ja sisäkauden) saa kaksinkertaiset pisteet muihin osakilpailuihin verrattuna.

Mikäli pelaaja siirtyy kesken kauden tasoluettelossa ylempään luokkaan (esim. C -> B ), niin hän siirtyy pelaamaan uuden tason mukaiseen sarjaansa ja kerää pisteitä kyseisessä sarjassa. Pelaajan aiemman tason pisteet jäävät voimaan ja mikäli ne riittävät Masters-turnaukseen saa hän kutsun lopputurnaukseen. Esimerkiksi: pelaaja nousee C-luokasta B-luokkaan kesken kauden. Pelaaja siirtyy pelaamaan B-luokkaan ja kerää siellä pisteitä, jos hänen aiemmin keräämät C-luokan pisteet oikeuttavat Masters-paikkaan – saa pelaaja kutsun C-luokan lopputurnaukseen.

Masters-turnaus

Pisteissä huomioidaan kaikki vuoden aikana saavutetut pisteet/luokka. Masters-turnaukseen pääsee 2-peliluokassa vuoden aikana eniten pisteitä keränneet 16 pelaajaa. 4-pelissä ja sekanelinpelissä mukaan kutsutaan 8 eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa, jotka voivat valita parikseen pelaajan, jonka kanssa on pelannut ko luokkaa kauden aikana Luokkamestaruussarjassa. Jos useampi pelaaja on samoissa pisteissä, niin ratkaisevaa on ensin käytyjen osakilpailuiden määrä ja toiseksi suurin yksittäinen pistepotti yhdestä osakilpailusta. Mikäli nämäkin ovat tasan, ratkaisee arpa.

 

Ilmoittautuminen: www.tennisassa.fi

 

Osakilpailut

9.-11.2.
B-luokat: TaTS
C-luokat: JTS
D-luokat: TaTS
E-luokat: HLK

6.-8.4. (Luokka SM) B-, C-, D- ja E-luokat: Smash

15.-17.6.
B-luokat: HTK
C-luokat: HTK
D-luokat: TaTS
E-luokat: TaTS

26.-29.7. (Luokka SM) B-, C-, D- ja E-luokat: OVS

7.-9.9.
B-luokat: HVS
C-luokat: HVS
D-luokat: HVS
E-luokat: HVS

19.-21.10.
B-luokat: HyTS
C-luokat: LVS
D-luokat: EVS
E-luokat: HLK

23.-25.11. masters
B-luokat: ÅLK
C-luokat: ÅLK
D-luokat: TVS
E-luokat: TVS