Cinia Davis Cup Team Finland

Davis Cup valmistautumisleiri Talissa tammikuussa 2018. Mukana kapteeni Jarkko Nieminen, Emil Ruusuvuori, Masi Sarpola, Hermanni Tiainen, valmentaja Veli Paloheimo, Roni Rikkonen, Ville-Petteri Ahti, Verneri Tuomi. Kuvasta puuttuvat Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen. Kuvat: Jesse Väänänen

Cinia Davis Cup Team Finland pelaa Euroopan/Afrikan lohkon toisessa ryhmässä. Joukkue kohtaa ensimmäisellä kierroksella Tunisian vieraissa 3.-4. helmikuuta 2018. Toisella kierroksella Suomi saa vastaansa toisen ottelusta Liettua – Viro. Viron ottelu pelataan vieraissa, koska viimeksi maiden välinen kohtaaminen oli Suomessa. Liettuaa Suomi ei ole aikaisemmin kohdannut, joten ottelun sijoituspaikka arvotaan.

Joukkueen pelaajat nimetään 10 päivää ennen Davis Cup ottelua. Vuonna 2018 Davis Cupin 1 ja 2 ryhmissä kokeillaan uusia sääntöjä. Ennen on pelattu kolme päivää, nyt vain kaksi. Lauantaina pelataan kaksi kaksinpeliä ja sunnuntaina yksi nelinpeli ja kaksi kaksinpeliä. Myös erien määrä on vähennetty. Nyt otteluvoittoon riittää kaksi voitettua erää. Joukkueiden kokoa on sen sijaan lisätty. Joukkueen maksimi kokoa on kasvatettu neljästä pelaajasta viiteen.

Suomen joukkueessa 2018 pelaavat ensimmäisellä kierroksella:

Harri Heliövaara

Henri Kontinen

Patrik Niklas-Salminen

Emil Ruusuvuori

Otto Virtanen

Cinia Davis Cup Team Finlandin kapteenina aloitti vuoden 2018 alussa Jarkko Nieminen.

 

Davis Cup by BNP Paribas

Ensimmäinen Davis Cup pelattiin vuonna 1900 Yhdysvaltojen ja Iso-Britannin välillä The International Lawn Tennis Challengen nimellä. Viisi vuotta myöhemmin mukaan tuli neljä joukkuetta lisää ja 1920-lukuun mennessä Davis Cupin herruudesta kamppaili säännöllisesti yli 20 maata. Vuonna 2015 Davis Cupiin osallistui joukkueita 126 maasta.

Korkeimmalla tasolla eli World Groupissa pelaa 16 joukkuetta. Loput joukkueet pelaavat alueellisissa lohkoissa (Amerikat, Eurooppa/Afrikka ja Oseania) jopa neljässä ryhmässä.

www.daviscup.com