Viikkokatsaus 42/2018 – TEHO Sport Tennisliiga avattu ja juniorit vireessä maailmalla

19.10.2018  |  16:58  |  Raportit

Stella Remander ja Sade Scharlin sekä valkovenäläiset finaalivastustajat

Tällä viikolla suomalaisen tennisväen katseet kiinnittyivät alkuviikon ajan kotimaisen kärkisarjan, TEHO Sport Tennisliiga, avaustapahtumaan Talin Tenniskeskuksella. Lisäksi mukavia uutisia kuuluu Porsche Junior Team Finlandin suunnalta kansainvälisiltä kentiltä: Stella Remander ja Sade Scharlin (yläpuolisessa kuvassa vasemmalla) juhlivat nelinpelivoittoa, Oliver Byskata kaksin- ja nelinpelifinaalissa sekä Roni Hietaranta finaalissa.

Kontinen: ”TÄLLAISET TAPAHTUMAT OVAT TÄRKEITÄ SUOMALAISELLE TENNIKSELLE”

TEHO Sport Tennisliiga alkoi siis keskiviikkona ja torstaina pelatuilla huippuotteluilla Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Puolustava mestari HVS-Tennis oli molempina tapahtumapäivinä kuskin paikalla. Keskiviikkona miesten kamppailussa HVS voitti Sata-Tenniksen ja torstaina isännät kaatoivat puhtaasti Grani Tenniksen (GT) niin naisten kuin miesten otteluissa. Maailman nelinpelitähdet Henri Kontinen, John Peers, Jean-Julien Rojer ja Horia Tecau tähdittivät tapahtumia suomalaisten kärkinimien Harri Heliövaaran, Patrik Niklas-Salmisen, Otto Virtasen, Oona Orpanan ja Mia Eklundin ohella.

– Tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä suomalaiselle tennikselle – nautin siitä, että saan antaa jotain takaisin. Kiitokset järjestäjille, kertoi Kontinen tapahtuman päätteeksi.

LUE 1. PÄIVÄN OTTELURAPORTTI
LUE 2. PÄIVÄN OTTELURAPORTTI

Porsche Junior Team Finland: Byskata ja Hietaranta vahvassa kaksinpelivireessä – Remander/Scharlin nelinpelivoittoon!

Alkuviikosta ovat junioreiden maajoukkuepelaajamme esiintyneet edukseen Latviassa ja Tanskassa. Kaksinpelin puolella ovat Oliver Byskata (ÅLK), Roni Hietaranta (HVS) ja Stella Remander (Lo-Te) pelanneet vakuuttavimmin. Lisäksi Remander ja Sade Scharlin (ÅLK) juhlivat nelinpelivoittoa.

Byskata eteni Latviassa alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnauksen kaksin- ja nelinpelin loppuotteluun. Sijoittamaton Byskata voitti kaksinpelissä neljä ottelua – muun muassa toiseksi sijoitetun Alexander Ushakovin (RUS) 6-3, 6-3 ja kolmanneksi sijoitetun Erik Arutiunianin (BLR) 4-6, 6-2, 6-4. Perjantaisessa loppuottelussa Byskata joutui taipumaan ykköseksi sijoitetulle Maxim Zhukoville (RUS) 1-6, 3-6. Byskata ja Andreas Sillaste olivat myös nelinpelin finaalissa, jossa hävisivät ykköseksi sijoitetulle liettualaisparille Edas Butvilas/Dominykas Stonkus tiukasti erin 6-3, 1-6, 8-10.

Maxim Zhukov ja Oliver Byskata

Tytöissä Remander ja Scharlin ylsivät samaisessa turnauksessa nelinpelimestaruuteen! Toiseksi sijoitettu kaksikko voitti neljä ottelua – välierässä vahvasti lyöneet suomalaiset voittivat kolmanneksi sijoitetut latvialaiset Angelina Blinova/Amelija Supulniece 6-3, 7-6 ja loppuottelussa korkeimmalle sijoitetun valkovenäläisparin Palina Saulevich/Stsefaniya Shabanava oli taivuttava maajoukkuepelaajiemme edessä vakuuttavasti 6-2, 6-1. Remander oli myös kaksinpelin välierissä.

Hietaranta on puolestaan alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksessa Tanskassa. 4. kategorian turnauksessa on neljänneksi sijoitettu suomalainen ottanut neljä voittoa ja edennyt finaaliin. Puolivälierässä Hietaranta voitti seitsemänneksi sijoitetun Jakub Katuchin (SVK) 6-4, 6-4 ja välierässä toiseksi sijoitetun ruotsalaisen Carl Gustafssonin 7-6, 6-3. Lauantaisessa loppuottelussa on vastassa kolmanneksi sijoitettu norjalainen Leyton Rivera.