10.8.2018  |  09:43  |  Raportit

Eero Vasa ja Patrick Kaukovalta juhlivat Hyvinkäällä nelinpelivoittoa ja hakevat vireelleen jatkoa Helsingissä

Tällä viikolla on saatu nauttia useista sinivalkoisista onnistumisista. Lue viikkokatsauksesta alkuviikon tapahtumat ja loppuviikon odotukset.

Hyvinkäällä nähdään varmasti suomalaisvoittajat – Niklas-Salminen välierissä

Hyvinkään $15,000 ITF-turnauksessa, WIP Tennis Openissa, nähdään varmuudella suomalaisvoittajat. Eilen nelinpelin välierissä voittoja tuulettivat kaksikot Patrick Kaukovalta/Eero Vasa ja Sami Huurinainen/Masi Sarpola. Loppuottelu pelataan perjantaina aikaisintaan klo 16:30.

Kaksinpelissä Patrik Niklas-Salmisen (ATP-578) erinomainen massakenttävire sai jatkoa, kun hän eteni neljän parhaan joukkoon voitolla George Loffhagenista (ATP-889) 7-6, 1-6, 6-2. Välierä pelataan perjantaina aikaisintaan klo 14:30 ja siinä vastaan asettuu ykköseksi sijoitettu ranskalainen Laurent Rochette (ATP-553).

LUE TORSTAIN YHTEENVETO TÄÄLTÄ

Kontinen/Peers palasivat voittokantaan Torontossa

Henri Kontinen (nelinpelin ATP-8) ja John Peers (nelinpelin ATP-7) palasivat voittokantaan ATP Masters -turnauksessa Torontossa. Toiseksi sijoitettu pari voitti avausottelussaan Pablo Carreno Bustan (ESP) ja Joao Sousan (POR) 7-5, 6-1. Puolivälierässä vastaan asettuu yhdysvaltalaispari Sam Querrey/Rajeev Ram – ottelu pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

KAAVIOT

Hietaranta pelaa kaksinpelin välierissä ja nelinpelin loppuottelussa 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksessa Belgiassa

Laura Hietarannan (HVS-Tennis) hienot otteet ovat jatkuneet Belgiassa, jossa pelataan alle 14-vuotiaiden Tennis Europen 1. kategorian turnaus. Kaksinpelissä kolmanneksi sijoitettu Hietaranta on voittanut jo neljä ottelua ja pelaa tänään paikasta loppuotteluun. Eilisessä puolivälierässä kukistui viidenneksi sijoitettu makedonialainen Jana Stojanova 6-0, 6-2. Välierässä vastaan asettuu ykköseksi sijoitettu philippiiniläinen Alexandra Eala.

Hietaranta ja Eala pelaavat myös yhdessä nelinpeliä. Ykköseksi sijoitettu pari on edennyt jo loppuotteluun kahden voiton turvin. Loppuottelu pelataan perjantaina.

KAAVIOT

Heliövaaralle komea voitto ATP Challenger -turnauksessa Kiinassa

Harri Heliövaara (ATP-349) otti hienon päänahan Jinanin $150,000 ATP Challenger -turnauksen avauskierroksella, kun hän voitti intialaisen maailmanlistan 117. Ramkumar Ramanathanin 6-3, 6-4. Toisella kierroksella kazakstanilainen Denis Yevseyev (ATP-306) oli kuitenkin etevämpi 2-6, 4-6. Heliövaaran ja Henri Laaksosen oli tarkoitus pelata nelinpeliä, mutta valitettavasti Laaksosen oli vetäydyttävä turnauksesta.

KAAVIOT

Eklundin pelit päättyivät $25,000 ITF-turnauksessa Isossa-Britanniassa

Mia Eklundin (WTA-538) ottelut päättyivät kaksinpelin karsintaan ja nelinpelin puolivälieriin $25,000 ITF-turnauksessa Ison-Britannian Chiswickissa. Eklund ja italialainen Angelica Moratelli saivat avauskierroksella luovutusvoiton ja haastoivat hienosti puolivälierissä ykköseksi sijoitettua paria Sarah Beth Gray/Olivia Nicholss (GBR), mutta heidän oli taipuminen 6-7, 3-6.

KAAVIOT

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT KALASTAJATORPAN TENNISKLUBILLA 9.-14.8.

LTC-33 järjestää 40-90 -vuotiaiden SM-kilpailut Kalastajatorpan laadukkailla massakentillä 9.-14.8. Turnauksessa pelataan sekä kaksin- että nelinpelien Suomen mestaruuksista.

KAAVIOT & OTTELUAJAT

Viikki nelinpelin välierissä Tanskassa

Atte Viikki (TaTS) pelasi alle 14-vuotiaiden Tennis Europen 3. kategorian turnauksessa Tanskassa. Kaksinpelissä ottelut päättyivät avauskierrokselle, mutta nelinpelissä Viikki ja slovakialainen Simon Norrman olivat välierissä.

Cecilia Johansénin (TVS) oli taipuminen kaksinpelin avauskierroksella ja nelinpelin toisella kierroksella ITF:n 4. kategorian junioriturnauksessa Portugalissa.