Vehviläinen ja Rikkonen TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin voittoihin

6.1.2019  |  16:59  |  Raportit

Liisa Vehviläinen ja Roni Rikkonen

Smash isännöi loppiaisviikonloppuna vuoden ensimmäistä TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailua. Turnauvoittoihin pelasivat kärkisijoitetut pelaajat Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Roni Rikkonen (TaTS).

Alle 21-vuotiaiden kilpailusarjan ensimmäinen osakilpailu keräsi ilahduttavat pelaajamäärät tyttöjen ja poikien kaksinpeleihin.

17-vuotias Vehviläinen, joka voitti kilpailusarjan viime vuonna, jatkoi vahvasti heti vuoden ensimmäisessä koitoksessa. Ykköseksi sijoitettu ÅLK:n pelaaja ei hävinnyt turnauksessa erääkään. Välierässä kaatui Porsche Junior Team Finlandin kolmanneksi sijoitettu Stella Remander 6-2, 6-1. Toisessa välierässä venäläinen neljänneksi sijoitettu Sofiia Suslova voitti turnauksen yllättäjän sijoittamattoman Annika Hakovirran (ÅLK) samoin numeroin. Loppuottelussa Vehviläinen kukisti 14-vuotiaan venäläisen vakuuttavasti 6-3, 6-1.

– Pelasin ihan hyvin turnauksessa, vaikka kilpailun alku olikin vaikea. En pelannut joululoman aikana juurikaan, niin en oikeastaan paljoa odottanut kilpailulta, kommentoi Vehviläinen.

Poikien sarjassa 18-vuotias Rikkonen kohtasi loppuottelussa sijoittamattoman yllättäjän 19-vuotiaan Juho Kantolan (TTS). Välierässä Rikkonen voitti Harshal Rukhaiyarin (Smash) 7-5, 6-3 ja Kantola Valtteri Laitisen (OVS) 7-5, 7-6. Loppuottelussa tasaisesti pelannut Rikkonen kirjautti tulostaululle selvät 6-0, 6-2 voittolukemat.

– Kisat menivät nappiin, oli stabiili fiilis pelata koko kisan ajan. Etenkin finaali oli tosi hyvää peliä – syötönpalautukseni toimi erinomaisesti, kertoi Rikkonen.