TEHO Sport Tennisliiga: Ensikertalaisten esiinmarssi – voittoihin Smash-Kotka, Smash, HVS ja TVS

11.11.2018  |  18:37  |  Raportit

Isänpäivänä pelattiin TEHO Sport Tennisliigassa lauantain tapaan täysi naisten kierros sekä miesten ottelu TVS-Tenniksen ja Sata-Tenniksen kesken. Kierrosta sävyttivät ensikertalaisten esiinmarssit – kolme pelaajaa otti uran ensimmäiset kaksinpelivoitot.

Smash-Kotka jatkoi vahvasti kotikentällään – ”Tuntuu tosi hyvältä voittaa ensimmäinen kaksinpelini liigassa”

Kotkassa kohtasivat kotiseura Smash-Kotka ja Åbo Lawn-Tennis Klubb. Kotkalaiset yllättivät lauantaina vieraskentällä TVS-Tenniksen ja nuorten pelaajien vahvat otteet jatkuivat myös kotiyleisön edessä. Smash-Kotkan Venla Ahti haastoi ÅLK:n ykkösen Liisa Vehviläisen tiukkaan taistoon, joka ratkesi vasta kolmannessa erässä. Voiton 17-vuotiaiden kohtaamisessa vei lopulta Vehviläinen erin 2-6, 6-2, 10-5. Molemmat pelaajat ovat pelanneet hienon vuoden ja yleisö saikin nauttia hyvästä pelistä.

ÅLK:n Venla Andersson (vasemmalla) ja Liisa Vehviläinen lämmittelemässä

Kakkospelaajien ottelussa liigadebytantti Eeva Ristola (Smash-Kotka) kohtasi Fanny Törnin (ÅLK). Ottelun avauserästä muodostui jännitysnäytelmä – erän ratkaisuhetkillä tiebreikissä Ristola oli aavistuksen etevämpi ja vei erän 7-6. Toisessa erässä 15-vuotiaan Ristolan otteet vahvistuivat entisestään ja hän etenikin liigataipaleensa ensimmäiseen kaksinpelivoittoon jo toisessa ottelussaan. Lopputulos Ristolan hyväksi 7-6, 6-2.

– Pelini kulki tosi hyvin. Maltoin rakentaa pisteitä ja liikuttaa vastustajaani sekä liikuin myös itse tosi hyvin. Tuntuu tosi hyvältä voittaa ensimmäinen kaksinpelini liigassa, tyytyväinen Ristola kertoi.

Eeva Ristola

Otteluparin ratkaisu haettiin siis nelinpelistä, johon astelivat kotijoukkueelta Ahti/Ristola ja vierailta Vehviläinen/Venla Andersson. Ahti/Ristola pelasivat kotiyleisön tuen siivittämänä hienon ottelun ja varmistivat voiton suoraan kahdessa erässä luvuin 6-4, 6-2

Smash-Kotka otti avausviikonloppuna kaksi tiukkaa 2-1 -voittoa. Joukkueen kapteeni Pasi Ahti oli syystäkin tyytyväinen nuoren joukkueen edesottamuksista.

– Erittäin positiivinen startti nuorelle joukkueellemme. Viime vuonna hävisimme näitä tiukkoja kohtaamisia, mutta nyt onnistuimme kääntämään tilanteet eduksemme. Toki kyseessä olivat ensimmäiset kierrokset, mutta kaikki pisteet ovat erittäin tärkeitä lyhyessä runkosarjassa. Joukkueessamme on tapahtunut nuorennusleikkaus ja olikin hienoa nähdä onnistumisia heti alkuun sekä Venlalta uudessa roolissaan ykköspelaajana että tulokkaaltamme Eevalta. Tästä on meidän hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Smash, HVS ja TVS myös voittoisia

Kauniaisissa kohtasivat eilen voittotilinsä avannut Grani Tennis ja helsinkiläinen Smash, joka kärsi avauskierroksella Tampereen Tennisseuralle tappion kotikentällään. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli tasan. Ykkösten kohtaamisessa nähtiin niin ikään liigatulokkaan esiinmarssi, kun Porsche Junior Team Finlandin 13-vuotias Stella Remander (GT) otti avausvoittonsa Tanja Tuomea (Smash) vastaan erin 6-3, 6-4. Kakkosten kohtaamisessa Smashin Fiona Kallio voitti tiukasti GT:n Eveliina Koivupuiston 6-2, 2-6, 10-5. Koivupuisto on myös ensimmäistä kautta TEHO Sport Tennisliigassa ja hän juhli eilen avausvoittoaan.

– Oli hyvä fiilis pelata. Pelasin hyvin ja aggressiivisesti läpi ottelun sekä liikuin vahvasti. On ollut myös kivaa pelata joukkueena, kommentoi Remander.

Stella Remander

Smash vei lopulta voiton Freedom Fund Arenalla, kun Tuomi ja Piia Suomalainen ottivat eilisen tapaan nelinpelivoiton kukistamalla Remanderin ja Ella Tuomelan 6-1, 4-6, 10-6.

TVS-Tennis asteli eilisestä kotitappiosta sisuuntuneena Helsingin Lawn-Tennis Klubin vieraaksi Meilahden Liikuntakeskukselle. TVS:n riveissä olivat Tennisliigassa ensimmäistä kertaa esiintynyt Clarissa Blomqvist ja paluun liigakentille tehnyt Annika Sillanpää. 14-vuotias Blomqvist otti heti avausottelussaan ensimmäisen voittonsa kukistettuaan tiukassa kamppailussa HLK:n ykköspelaajan Bea Kivikosken 6-4, 2-6, 10-8. Myös 24-vuotias Sillanpää, joka pelasi liigassa viimeksi kaudella 2013-2014, otti voiton viemällä Emilia Salon (HLK) 6-4, 6-4. TVS vei lopulta kaikki pisteet Turkuun voittamalla myös nelinpelin, Blomqvist/Sillanpää olivat Kivikoskea ja Laura Juvosta etevämpiä erin 6-2, 6-3.

Clarissa Blomqvist

HVS jatkoi vahvaa alkukauttaan Tampereella. TEHO Sport Tennisliigan avaustapahtumassa HVS kukisti GT:n ja eilen naapuriseuransa HLK:n puhtaasti 3-0. Sama tahti jatkui myös Tampereella, kun ykkösten pelissä 17-vuotias Oona Orpana (HVS) voitti 19-vuotiaan Mariella Minettin (TaTS) 6-1, 6-2 ja kakkosten pelissä 16-vuotias Peppi Ramstedt (HVS) otti viikonlopun toisen taisteluvoiton kukistamalla ikätoverinsa Emma Eerolan (TaTS) 6-4, 6-7, 10-7. Nelinpelissä kaksikko Orpana/Ramstedt kruunasivat päivän voitolla Eerolasta ja Emilia Hartmanista 6-1, 6-2.

HVS:lle siis kolmas puhdas voitto ja joukkue jatkaa näin liigan kärkipaikalla. Liigan jaetulla toisella sijalla ovat Smash-Kotka ja TVS.

TULOKSET & SARJATAULUKOT

Miesten ottelu TVS:n hallintaa

Miesten puolella viikonloppuna pelattiin vain yksi ottelu, kun sunnuntaina Jarkko Nieminen Areenalla kohtasivat TVS-Tennis ja Sata-Tennis. TVS aloitti kautensa vahvasti viemällä kaikki ottelut nimiinsä. TVS:n voimahahmona toimi elokuussa ensimmäistä ammattilaisturnausvoittoaan Helsingissä juhlinut ruotsalainen Karl Friberg (ATP-727). Friberg voitti ykkösten pelissä Roope Kailaheimon (Sata) 6-2, 6-2 ja hän yhdessä Juho Paukun kanssa voittivat nelinpelissä Kailaheimon ja Ilja Orren 6-3, 6-4. Paukku voitti kakkospelaajien ottelussa Orren 6-1, 6-3 ja Mikael Anttinen (TVS) sinetöi kotijoukkueen juhlat voittamalla Antti Vallilan (Sata) 6-3, 6-2.

Viikon päästä jatketaan miesten otteluilla

Viikon päästä jatketaan TEHO Sport Tennisliigaa – silloin valokeilassa ovat miehet, kun molempina päivinä pelataan kolme ottelua. Usealle joukkueelle kyseessä on jännitävä sarja-avaus. Naisten sarjakausi jatkuu puolestaan joulukuun alussa. Katso sarjatilanteet ja tilastot täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 46/2018 – →