Talin Tenniskeskuksella kruunattiin senioreiden ulkokenttien Suomen mestareita

2.7.2018  |  13:16  |  Raportit

55-vuotiaiden miesten kaksinpelin hopea- ja kultamitalistit Jukka Koskivirta (Sata) ja Riku Ainola (HyTS)

HVS-Tennis järjesti 35-85 –vuotiaiden SM-kilpailut Talin Tenniskeskuksella 27.6.-2.7. Neljän pelaajan kaulaan ripustettiin kahteen kertaan kultaiset mitalit. Tuplamestaruuksia juhlivat Suomen Lääkärien Tennisseuran Satu Pirilä, HVS-Tenniksen Reijo Tuomola ja Matti Timonen sekä Raahen Verkkopalloseuran Kyösti Heinänen.

Pirilä voitti 45-vuotiaiden naisten kaksinpelin loppuottelussa nelinpeliparinsa Tiina Pietarisen (KirTe) 6-1 6-4 – myöhemmin parivaljakko pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta samalla kenttäpuoliskolla nelinpelissä. Tuomola hallitsi puolestaan 65-vuotiaiden sarjoja. Kaksinpelin loppuottelussa Tuomola voitti Tuusulan Tennisseuran Jyrki Montellin eräluvuin 6-1 6-2. Toisen mestaruutensa hän nappasi yhdessä Timosen kanssa nelinpelistä, jonka loppuottelussa oli tuusulalaisparin Montell/Curt Selenius tunnustettava helsinkiläiset paremmikseen. Timonen voitti myös 55-vuotiaiden nelinpelin yhdessä Jussi Juvakosken (HVS) kanssa. Heinäsen tuplamestaruus tuli 75-vuotiaiden sarjoissa. Kaksinpelin loppuottelussa Heinänen voitti Tampereen Tennisseuran Markku Huostilan 6-4 6-4 ja nelinpelimestaruus tuli yhdessä Espoon Verkkopalloseuran Simo Näkin kanssa.

Turnauksen suurimmat osanottajamäärät keräsivät miesten 45- ja 55-vuotiaiden kaksinpelit. 45-vuotiaiden Suomen mestaruutta juhli Smashin Tommy Ahlgren ja 55-vuotiaissa kultainen mitali ripustettiin Hyvinkään Tennisseuran Riku Ainolan kaulaan.

– Erittäin mukavat kisat jälleen takana. Kaikki sujui järjestelyjen osalta hyvin – hieman kova ja puuskittainen tuuli häiritsi pelejä, mutta olosuhteeseen ei voi vaikuttaa. Tunnelma oli alusta loppuun kohdillaan, kiitos kaikille pelaajille ja onnea SM-mitalisteille, kommentoi kilpailunjohtaja Pekka Mäkelä.

Kuuden turnauspäivän aikana nähtiin monia hienoja suorituksia ja kohtaamisia Talissa. Onnittelut vielä kaikille SM-mitalisteille sekä erityisesti uusille Suomen mestareille!