Seniorit: Hedman/Montell ja Korhonen/Urmas MM-pronssille

28.9.2018  |  08:34  |  Raportit

Kroatian Umagissa on käynnissä supersenioreiden, eli 65-85 -vuotiaiden, henkilökohtaiset MM-kilpailut. Suomalaisittain turnaus sujui upeasti, sillä parivaljakot Marja-Liisa Hedman/Jyrki Montell ja Riitta Korhonen/Tuula Urmas saavuttivat MM-pronssia.

Hedman ja Montell osallistuivat 70-vuotiaiden sekanelinpeliin. Kolmanneksi sijoitettu suomalaispari selvitti tiensä välieriin kahdella voitolla – ensiksi he voittivat Wilhelmina Baksin (NED) ja Giancarlo Ranghin (ITA) 6-3, 6-4 ja puolivälierässä suomalaisparin kovuuden saivat kokea kuudenneksi sijoitetut Ruthy Edelmanin (ISR) ja Iakov Atrokhovin (RUS) 6-2, 6-1. Välierässä ykköseksi sijoitettu pari Petro Kruger (RSA)/Petr Kolacek (SUI) olivat vahvempia erin 1-6, 2-6.

Korhonen ja Urmas pelasivat puolestaan 75-vuotiaiden naisten nelinpelissä. Sijoittamattomat Korhonen/Urmas voitti ensimmäisellä kierroksella saksalaisparin Renate Eichmann/Irene Mess luvuin 6-3, 6-2. Puolivälierässä suomalaisten ei tarvinnut lyödä lyöntiäkään toiseksi sijoitettujen Susy Burggraf (SUI)/Frances Maclennan (USA) annettua luovutusvoiton. Välierässä ranskalainen Jeanette Garnier ja hollantilainen Henriette Laan olivat tällä kertaa etevämpiä eräluvuin 3-6, 1-6.

Kaksinpeleissä parhaimpiin suorituksiin ylsivät Hedman ja Tuija Hannukainen yltämällä 70-vuotiaiden naisten sarjassa sekä Pekka Olkkonen 80-vuotiaiden miesten sarjassa 16 parhaan joukkoon. Myös Hans Söderström pelaa lohdutuskaavion (ensimmäisellä kierroksella hävinneiden sarja) loppuottelussa – hän on voittanut hienosti kolme ottelua.