Porsche Junior Team Finland: Hietaranta, Rikkonen, Remander, Alopaeus ja Stenlund juhlivat mestaruuksia

7.9.2018  |  18:02  |  Raportit

Stella Remander

Kulunut viikko on ollut erittäin onnistunut Porsche Junior Team Finlandin pelaajille. Pelaajia on ollut kilpailemassa alle 18-, 14- ja 12-vuotiaiden sarjoissa kuudessa eri maassa. Latviassa, Sloveniassa ja Virossa on saatu myös suomalaisvoittajia.

Hietarannasta tuplamestari Latviassa

Latviassa pelattiin alle 18-vuotiaiden 5. kategorian ITF-junioriturnaus. Suomalaisittain turnaus sujui upeasti, sillä poikien kaksin- ja nelinpelin voittoa juhlivat suomalaiset.

Kaksinpelissä Roni Hietaranta jatkoi upeita otteitaan. Hietaranta voitti viime viikolla Liettuassa uransa ensimmäisen kaksinpelimestaruuden ITF-tasolla. Nyt saldolle lisätään toinen mestaruus. Tälläkään kertaa ei 17-vuotias suomalainen hävinnyt erääkään vaan marssi turnausvoittoon kukistamalla semifinaalissa toiseksi sijoitetun Matas Vasiliauskasin (LTU) 6-1, 6-3 ja loppuottelussa kaatui vielä vakuuttavammin seitsemänneksi sijoitettu Stephan Kortenhof (AUT) 6-0, 6-1.

– Hyvä meno jatkui myös Latviassa. Kaksinpelin puolivälierissä oli hankalaa ja selvitin vastustajan muutamat eräpallot. Sain karistettua tahmeuden ja onnistuin parantamaan peliä sekä henkistä kanttia välieriin ja finaaliin tosi paljon. Loistava kahden viikon reissu, tyytyväinen Hietaranta kommentoi.

Nelinpelissäkin Hietaranta ja Roni Rikkonen nousivat korkeimmalle korokkeelle. Ykkössijoitettu suomalaispari ei hävinnyt turnauksessa erääkään ja loppuottelussa he voittivat latvialaisparin Martins Rocens/Valerijs Vorobjovs 6-2, 6-4.

TULOKSET

Remander kaksin- ja nelinpelin mestariksi Sloveniassa

Sloveniassa Stella Remander (pääkuvassa) juhlii niin ikään tuplamestaruutta alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnauksessa.

Remander eteni kaksinpelin finaaliin ilman erätappioita. Seitsemänneksi sijoitettu suomalainen voitti puolivälierässä neljänneksi sijoitetun Kristyna Kosteljan (CZE) 7-6, 6-4 ja välierässä ykköseksi sijoitetun Emma Tothovan (SVK) samoin eräluvuin. Loppuottelusta tuli tasaväkinen koitos toiseksi sijoitetun Andrea Obradovicin (SRB) kanssa. Remander väänsi turnausvoiton itselleen hienojen peruslyöntiensä ansiosta erin 6-3, 3-6, 6-0. Myös nelinpelissä Remander ruotsalaisparinsa June Björkin kanssa juhlivat mestaruutta voitettuaan finaalissa kahdeksanneksi sijoitetun slovakialaisparin Ula Jamar/Ana Lamisek lukemin 6-3, 7-5.

Lisäksi tyttöjen kaksinpelissä ylsi Asta Miettinen kolmannelle kierrokselle ja hän oli myös nelinpelin välierissä. Poikien puolella Oliver Byskata ylsi kaksinpelin puolivälieriin ja Lenni Loukkola kolmannelle kierrokselle.

TULOKSET

Alopaeus/Stenlund nelinpelivoittoon Virossa

Alle 12-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksessa nähtiin myös suomalaisvoittajat, kun Felix Alopaeus ja Leo Stenlund voittivat nelinpelin. Suomalaiskaksikko voitti välierässä Timofei Derepaskon (RUS) ja Dilhan Wasanthan (GBR) 6-1, 2-6, 10-8 ja loppuottelussa parin Filip Avdeev (RUS)/Georg Strasch (EST) 6-3, 4-6, 10-7.

Kaksinpelissä parhaimpaan suoritukseen pelasi Markus Vainikka yltäen puolivälieriin. Alopaeus voitti myös kaksinpelissä lohdutuskaavion ja Kaisla Mattila oli lohdutuskaavion finaalissa.

– Viron reissu on nyt takana. Osa pelaajaryhmästä oli täällä kymmenen päivää. Aloitimme yhteisleirillä virolaisten kanssa viime viikolla – mukana oli myös Viron Davis Cup -kapteeni Ekke Tiidemann, kertoi mukana ollut valmentaja Erik Hakkarainen.